PRAVI RAJ ZA PIVOLJUPCE: U Beču se otvara festival koji slavi kulturu ispijanja i proizvodnje piva

PRAVI RAJ ZA PIVOLJUPCE: U Beču se otvara festival koji slavi kulturu ispijanja i proizvodnje piva
Foto: www.inShot.at

Ljubitelji piva u austrijskom glavnom gradu doći će na svoje – od 18. do 24. studenog 2019. održava se Vienna Beer Week, tjedan koji slavi kulturu ispijanja i proizvodnje piva.

Prilika je to da se predstavi sve bogatija i kreativnija austrijska pivska scena. U protekle četiri godine od početka ove manifestacije organizirano je više od stotinu događanja koja su dosad privukla brojne ljubitelje piva i zainteresirane posjetitelje.

Vrhunac ovog tjedna zasigurno je festival craft piva koji se ove godine može posjetiti 22. i 23. studenog u dvorani Marx Halle u 3. bečkom okrugu.

Ondje će oko 100 pivovara gostima iz cijele Europe predstaviti svoje bogate pivske okuse nastale umijećem kreativnih majstora pivara. Interes za craft pivo iz Austrije, ali i ostatka Europe u znatnoj je mjeri porastao, što svake godine potvrđuje sve veći broj izlagača i posjetitelja.

Ovogodišnji će dvodnevni festival također nuditi mogućnost upoznavanja s pivskom ponudom iz Finske, Hrvatske, Češke i Njemačke.

Uz bogat pivski asortiman na festivalu moći će se kušati razni specijaliteti te ekskluzivna žestoka pića poput viskija i džina. Nakon što utaže žeđ i glad, znatiželjni će pivari i pivoljupci moći saznati sve što ih zanima o pivu i pivskoj proizvodnji na raznim informativnim štandovima.

Dobitna je to kombinacija za pravi pivski užitak.