Poruka gradonačelnika Bandića vlasnicima nelegalno sagrađenigh kuća

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je poziv vlasnicima nelegano sagrađenih kuća, koji su predali nekompletnu dokumentaciju za legalizaciju, da čim prije dostave preostale “papire”.

milan_bandic

U svojoj poruci Banić kaže:

“Drage Zagrepčanke i Zagrepčani, poštovani sugrađani,

do sada smo zajedno puno napravili na rješavanju bespravne gradnje u našem gradu. Mnogi od vas na korak su do kraja dugačkog puta ozakonjenja bespravno sagrađenih objekata. Zato pozivam sve građane koji su predali nepotpune zahtjeve za legalizaciju da ih u što kraćem roku nadopune dokumentacijom propisanom u Zakonu o postupanju s nezakonito izgrađenim zgradama. Kako s nepotpunim zahtjevima nije moguće provesti legalizaciju, molimo vas da to učinite što prije i ne propustite mogućnost ozakonjenja svojih nekretnina.

Također, građane koji su upotpunili zahtjeve za legalizaciju, pozivam da čim prije izvrše uplatu po izdanim rješenjima o naknadi za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru, ili prve rate te naknade. Tek po uplaćenoj naknadi ostvarit ćete sve uvjete za ozakonjenje vaše kuće ili stana.
Naš je cilj ozakonjenje što većeg broja nezakonito izgrađenih zgrada i što brže rješavanje tog problema koji opterećuje i građane i grad. Učinili smo sve što je bilo u našoj nadležnosti da vam u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji stvorimo što povoljnije uvjete za legalizaciju – omogućili smo beskamatnu obročnu otplatu, smanjili smo, a za neke kategorije i ukinuli plaćanje komunalnog doprinosa, dali smo dodatni popust hrvatskim braniteljima, a sugrađanima slabijeg imovinskog stanja pomogli smo financiranjem troškova geodeta i arhitekta. Isto tako, osigurali smo organizacijske pretpostavke da vaše zahtjeve rješavamo odmah čim ih predate Gradskoj upravi.

Dopune zahtjeva za legalizaciju s pozivom na klasu predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju, kao i dokaz o plaćenoj naknadi s priloženom klasom predanog zahtjeva za izdavanje rješenja o izvedenom stanju zaprimaju se u Središnjoj pisarnici na Trgu S. Radića 1, u pisarnicama područnih ureda Gradske uprave, te u pisarnici na Zagrebačkom velesajmu u Upravnoj zgradi na IV katu.
Legalizacijom bespravne izgradnje riješit ćete svoj obiteljski problem i doprinijeti boljoj urbanoj budućnosti našega grada.”