Popularna dječja emisija ove jeseni u novom ruhu!

Foto: HRT

Dječji program Hrvatske televizije (HRT-HTV) svojim najdražim gledateljima donosi puno noviteta.

Popularni Juhuhu od ove vas jeseni očekuje s velikim iznenađenjima, u posve novom scenografskom ruhu, ali i sa svima već dobro znanim voditeljima.

Dijani Vidušin, Amandi Prenkaj, Marku Hergešiću i Marku Makovičiću
pridružio se i jedan posebno neodoljivi psić – od milja zvani Šapson! On je radoznao, obožava istraživati, učiti, slušati priče, grickati papuče i svoje keksiće i tražiti tajna blaga u čarobnom Juhuhu vrtu u kojem jabuke ne rastu sa stabla nego s oblaka. Sve to gledatelji će moći vidjeti od ponedjeljka 2. listopada.

Ekipa: za Šapsona su zadužene lutkarice Lidija Kraljić i Katarina Arbanas, scenografija i vizualni identitet: Stefano Katunar. Lutku smislili i izradili: Stefano Katunar i Luči Vidanović, redatelji su Gordana Brzović i Siniša Bajt, urednice: Anamarija Simonelli Milković, Tanja Kirhmajer, producentica je Blanka Barlović, urednik Programa za djecu i mlade na HTV-u : Anđelko Glibo.

„Krceki „
Juhuhu donosi i nekoliko novih domaćih serija. Najmlađi će tako moći uživati u animiranoj seriji Krceki koja prati zgode neobične četveročlane obitelji. Krceki su zaigrani i svakodnevne izazove na koje naiđu rješavaju na vrlo neobičan način – izmisle i načine stroj. Međutim, baš uvijek nešto pođe po krivu. Ali Krceki uče, i znaju da je pokušati važnije nego biti savršen. S Krcekima je uvijek neka avantura! Autori serije: Denis Alenti, Vjekoslav Živković, Marija Ivšić, urednica je Sanja Nakić.

“Mališani “

Uz Krceke, također od danas 18. rujna, kreće i serija Mališani. U dvadeset dvominutnih epizoda svaki mališan ima zadatak koji nije nimalo lako obaviti kad imaš 2 ili 3 godine. Čekaju vas do sada neviđene superzgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet! Ova serija isključuje modernu tehnologiju, računala, tablete i slična pomagala i zato je vrlo vrijedan podsjetnik na sve što mališani znaju, mogu i vole raditi izvan svijeta virtualnih pomagala. Seriju su pripremili :Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić, producentica: Marinela Brala, urednice: Sanja Nakić i Tanja Kirhmajer.

“Jojo i prijevozna sredstva“

Hrvatska radiotelevizija (HRT) proizvela jei novu 3. sezonu igrano-animirane serijeJojo i prijevozna sredstva. Zaštitno i prepoznatljivo lice jeBojan Jambrošić koji, kao omiljeni farmer Jojo, putuje, mašta o putovanjima i različitim prijevoznim sredstvima, ali prijesvega stječe nova znanja i iskustva.
Svaka, od ukupno 10 epizoda, nova je priča u kojoj Jojo i njegovi prijatelji upoznaju različita prijevozna sredstva: automobil, bicikl, kamion, raketu, podmornicu, brod, balon, vozila hitnih službi, vlak i autobus. Uče i važna prometna pravila i zakonitosti ponašanja u prometu. Kroz simpatične i zabavne priče, uz prepoznatljive likove i pjesmice u izvedbi Bojana Jambrošića – Joje, najmlađi će stjecati znanje koje će im pomoći da sretno i sigurno kroče kroz život. Ekipa: producentica:Blanka Barlović, kostimografkinja:Jasna Zvonković, dramaturginja:Ivana Gudelj, scenarist, autor pjesama i animacija:Bojan Jambrošić, tehničko snimateljska ekipa:Nenad Suvačarov, Demir Drenovački, Boris Bačić, glazbeni producent:Jan Cvetković. Montažeri: Igor Roksandić,Nina Koletić, Matija Ivće, Tomislav Rataj, Tomislav Mihajlov, majstor tona:Robert Vladimir Stanić, redateljica:Ivana Radovčić, urednica:Silva Skender.

„Ho ho ho hotel“

U subotu 23.9. na rasporedu je prva, a u nedjelju 24.9. druga epizoda serije Ho ho ho hotel. Igrano- edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsmješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima! Kroz smiješne zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko ili malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo. U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti : Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, Bernard Tomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan , Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić , Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac , Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.
Redatelji: Marko Šantić i Ivan Sikavica, direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić, scenograf: Stefano Katunar, kostimografkinja: Jasna Zvonković, autor glazbe: Coco Mosquito, urednica: Tanja Kirhmajer, producentica: Sanja Ivančin.

„Juhuhu zujalica“

Juhuhu zujalicazabavna je emisija (game show) koja će se emitirati vikendom od subote 7. listopada. U emisijama sudjeluju djeca uzrasta od 3 do 5 godine, a tema serijala je igra pčelica u košnici.
U igrama sudjeluju dva tima po troje djece, a njihovi prijatelji iz vrtića ih bodre i navijaju . Djeca se kao male pčelice zabavljaju igrajući u svakoj epizodi po 3 igre. Prva igra je slagalica (u saću), zatim slijedi druga igra koja je nešto složenija i pred djecu stavlja različite „pčelinje“ zadatke – na primjer očisti med, sagradi saće, pokrij med voskom, napuni saće nektarom, spremi med za zimnicu i slično. Na kraju ih čeka pravo uzbuđenje – let na livadu! To je glavna igra u kojoj naši timovi pčelica trebaju skupiti kapljice ( kuglice ) nektara na cvjetnoj livadi prelazeći prepreke na putu do košnice. Kad sakupe sav nektar i napune košnicu – igra je završena.
Kroz emisiju ih vodi Pčelica Kraljica – voditeljica Dijana Vidušin, koja objašnjava igre, usmjerava i bodri male igrače. Na kraju, svi su pobjednici i proslava uz pjesmu i ples može početi! U serijalu su sudjelovala djeca iz zagrebačkih dječjih vrtića Savica, Košnica, Dječja igra, Baltazar i Srčeko. Ekipa: producentica: Blanka Barlović, voditeljica: Dijana Vidušin, scenograf: Stefano Katunar, dizajneri igara: Stefano Katunar i Paola Lugarić, kostimografkinja: Vesna Čiček-Kovačević, scenarist: Siniša Bahun, autor pjesme Juhuhu Zujalica: Marko Zeljković, pjeva Mia Zeljković, redatelj: Marko Zeljković, urednica: Anamarija Simonelli Milković.

I Strani dječji program Hrvatske televizije (HTV) za ovu je jesen pripremio zanimljive serije. Od danas 18.9., te svakoga dana od ponedjeljka do nedjelje, počinjemo s prikazivanjem nove sezoneŠašavog hotela, ponovno se na ekrane vraćaBluey, najprije će se emitirati prva sezona koju smo već vidjeli, a potom premijera druge sezone. Premijerno stižu: Pikvikići,DinorančiTaina i čuvari Amazonije.

“Bluey”

Bluey je višestruko nagrađivana animirana serija koju vole djeca i njihove obitelji diljem svijeta. Inovativna serija s razigranim i iskrenim pogledom na suvremeni obiteljski život. Bluey je dražesna i neumorna mala šestogodišnja kujica australskog govedara koja živi sa svojom mamom, tatom i mlađom sestrom Bingo. Bluey obožava igranje i uvlači svu svoju obitelj i cijelo susjedstvo u svoj svijet zabave i igranja. U svakoj epizodi kreće u novu avanturu.

“Šašavi Hotel”

Šašavi Hotel je britansko-američko-kanadska serija snimljena za CBeebies (BBC-jev program za predškolsku dob). Nakon dogodovština u Ulici Sezam, Elmo i Keksomlat sele se u Englesku pomoći Elmovoj teti i tetku voditi hotel “s pola zvjezdice”, čije osoblje posebno dobro zna rješavati probleme. Hotel vode članovi obitelji Šašava-Frka uz pomoć Elma i Keksomlata, koji su napustili Ulicu Sezam kako bi pomogli svladavanju izazova s kojima se suočavaju gosti Šašavog hotela.

“Pikvikići”

U Pikvikićima pratimo četiri dražesne životinje, ježicu Piku, rakuna Aksija, vodenog konja Tibora i mačku Riđu dok dragim stanovnicima Pikvika dostavljaju čarobne pakete ispunjene ljubavlju. Svakoga dana stiže novi paket s iznenađenjem. Tim nailazi na velike brzace, olujno nebo ili maglovitu šumu, ali, kad rade zajedno, uvijek obave dostavu! Serija je puna velikih pustolovina, luckastih vragolija i toplog šarma koji će zabaviti predškolce istovremeno ističući važnost zajednice, odgovornosti i timskog rada.

“Dinoranč”

Dinoranč prati napete pustolovine obitelji Cassidy koja živi u čudesnom svijetu gdje dinosauri još hodaju Zemljom. Učeći o životu na ranču uz svoje dinoprijatelje, mladi rančeri Jon, Min i Miguel otkrivaju uzbudljive pustolovine rančerske svakodnevice. Uz brigu o utočištu za dinosaure istražuju i svoje glavno igralište – veliko prostranstvo.

“Taina i čuvari Amazonije”

Taina, domorodačka djevojčica koja čuva prašumu i njezini prijatelji – majmun Catu, kraljevski sup Pepe i malena ježica Suri – čuvari su Amazonije. Uz njih gledatelji će doživjeti zabavne pustolovine i doznati više o najvećoj kišnoj šumi na svijetu – Amazonskoj kišnoj šumi – te o njezinoj iznimnoj raznolikosti flore i faune. Cilj ove crtane serije jest djeci usaditi smisao za poštovanje ljudske raznolikosti, životinjskog carstva, kulturnih razlika, naših mogućnosti i ograničenja te tako u svakoj epizodi donijeti poruku o poštovanju, prijateljstvu i brizi o prirodi.