Ponovo stižu prave ljetne vrućine, u subotu do 34 stupnja

Građane koji  ovog vikenda planiraju otputovati nekamo na more na godišnji odmor razveselit će vijest da će u danima koji slijede vrijeme u cijeloj Hrvatskoj biti pretežno sunčano i vruće. U subotu bi temperature mjestimično mogle dosegnuti 34 Celzijevih stupnjeva, a vrućine će se protegnuti i u sljedeći tjedan, najavljuje Meteo centar.

sun2

U petak će u unutrašnjosti biti djelomice do pretežno sunčano s dnevnim razvojem naoblake, dok će na Jadranu biti pretežno sunčano. Tijekom poslijepodneva i večeri vrijeme će biti nestabilnije te se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina, posebice u gorju, priobalnim područjima i planinama sjevernog Jadrana, te zaleđu Dalmacije. U unutrašnjosti će vjetar biti slab, a na Jadranu će slab burin okrenuti na slab maestral. Najviša dnevna temperatura zraka u cijeloj će se Hrvatskoj kretati od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva, dok će u Lici biti koji stupanj niža.

U subotu će u unutrašnjosti biti djelomice do pretežno sunčano, a na Jadranu pretežno sunčano i vedro. Tijekom poslijepodneva rijetki lokalni pljuskovi i grmljavina mogući su u uglavnom u gorju, unutrašnjosti Istre, Dalmatinskom zaleđu te ponegdje u Slavoniji. U unutrašnjosti će vjetar biti slab sjevernih smjerova, a na Jadranu će u priobalju puhati slaba, ponegdje umjerena bura, dok će na otvorenom te na otocima puhati slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna u cijeloj će se Hrvatskoj kretati od 29 do 34 Celzijevih stupnjeva, a samo u Lici bit će par stupnjeva manja.

U nedjelju se očekuje stabilizacija vremena pa će u cijeloj zemlji biti sunčano uz mjestimice malu naoblaku. Tijekom popodneva s dnevnim razvojem naoblake u gorju te posebice u Dalmatinskom zaleđu postoji vrlo mala šansa za lokalni pljusak praćen grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati slab do umjeren sjeveroistočnjak, a na Jadranu umjerena bura u priobalju i sjeverozapadnjak na otvorenom. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25. Najviša dnevna na kopnu će se kretati od 25 do 30, a na Jadranu od 28 do 33 Celzijevih stupnjeva.

U ponedjeljak će u cijeloj zemlji biti pretežno sunčano i vedro. U unutrašnjosti će puhati slab vjetar, a na Jadranu slaba do umjerena bura koja će tijekom dana okretati na slab do umjeren sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura zraka u unutrašnjosti će biti od 13 do 17, a na Jadranu od 19 do 24. Najviša dnevna u cijeloj Hrvatskoj će biti od 27 do 32 Celzijevih stupnjeva.

U nastavku tjedna se ne očekuje značajnija promjena vremena, pa će i dalje biti sunčano i vruće. Temperature zraka se neće značajnije mijenjati, a temperatura mora će biti u postupnom porastu.