“Plutajuće” izdanje Crne kuće oduševilo više od dvije tisuće posjetitelja Bundeka!

Dobre zabave u četvrtak nije manjkalo na Bundeku, gdje je više od dvije tisuće posjetitelja uživalo u posebnom programu na ljetnoj pozornici, na kojoj je ansambl hit-mjuzikl “Crna kuća” sugrađanima priuštio salve smijeha uz nekoliko glazbenih brojeva i adaptiranih dijelova ovoga spektakla.

Crna-kuca---Bundek

Velik interes za ovaj posebno osmišljeni program koji je proizašao iz mjuzikla, a koji je na ovu ljetnu manifestaciju  privukao daleko najveći broj posjetitelja, pokazatelj je da je B GLAD Produkcija zajedno sa svjetski poznatim redateljem i koreografom Igorom Barberićem pogodila kulturnu „žicu“ kod publike svih uzrasta, pokrenuvši pritom novi i rijetko viđen kulturni val koji je sposoban u nezavisnoj produkciji  vratiti gledatelje u kazalište.

Ovom simpatičnom izvedbom ujedno je najavljena nova sezona „Crne kuće“, spektakularnog mjuzikla u boji, koji je do sada na noge podigao više od 17.000 gledatelja, nedavno je oduševio publiku u Opatiji i Osijeku, a za jesen priprema nova iznenađenja.

Zanimljivost ove “jezerske” izvedbe bila je to da se, nakon što je više nego uspješno uskočio u ulogu glavnog negativca za potrebe predstave u Osijeku, sam redatelj i koreograf mjuzikla Igor Barberić ovoga puta našao u ulozi rasplesanog franjevca Pere. Barberić, koji u svojoj karijeri, uz brojne koreografske i redateljske projekte, broji i zaista impozantan broj uloga u vrhunskim svjetskim mjuziklima, od kojih su samo neki „Mačke“, „Briljantin“ i „Kosa“, ovime je dokazao da je neupitno jedan od najsvestranijih stručnjaka za mjuzikle u svijetu. Uz njega su na ljetnoj pozornici na Bundeku Zagrepčane uveseljavali i popularni pjevač Damir Kedžo, potom Antonia Barišić, Dunja Fajdić, Marija Kolb, Hrvoje Foretić, Igor Baksa, Matija Škvorc, Boris Barberić, Vesna Ravenšćak i Siniša Vidović, uz pratnju benda uživo.

Iako je prethodno bila najavljena izvedba cijelog spektakla pod zvjezdanim nebom u jednom od najljepših parkova metropole, nedostatni tehnički uvjeti na pozornici na pontonu ove godine to, nažalost, nisu dopustili. Ipak, ansambl „Crne kuće“ pripremio je i poklonio Zagrepčanima poseban program, pravu poslasticu proizašlu iz ovog spektakla, koji je dokazao da nema dlake na jeziku i da je smješniji čak i od hrvatskih političara. S druge strane, Grad Zagreb će već ujesen sugrađanima pokloniti ovaj hit-mjuzikl, ali i broadwaysku uspješnicu “Footloose”, dok ostaje nada da će ova hvalevrijedna ljetna manifestacija iduće godine na Bundeku dobiti još veću i opremljeniju pozornicu koja bi mogla ugostiti velike produkcije i spektakle na zadovoljstvo svih žitelja metropole.

[nggallery id=9]