Poništen natječaj za ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Nogalo poručuje: “Nastavlja se horor!”

Boro Nogalo
Foto: Screenshot HRT

Ni nakon četvrtog sastanka Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak novi ravnatelj nije izabran, a uskoro i neće jer je, kako doznaje HRT, natječaj je poništen.

Dok se sve vraća na početak, bivši ravnatelj Boro Nogalo kaže da se iz bolnice izvlači novac te da se razmatra njezino pripajanje bolnici Sveti Duh.

“Zabranjeno nam je da govorimo što je bilo na sastanku pa ja sada istupam kao sindikalni povjerenik kojemu nije jasno zašto su u ovoj našoj novoj Hrvatskoj toliko tajno postupa. Naše je Upravno vijeće postalo tajno, nabrzaka zakazuje tajni sastanak, dnevni red je tajni, a čuo sam i da je odluka tajna te da ne smije znati”, rekao je nakon sastanka Boro Nogalo.

Naglasio je da protiv takvog postupka prosvjeduje i kao sindikalni povjerenik i kao član Stručnog vijeća te kao jedna od tri osobe koje su se javile na natječaj.

“Na Srebrnjaku se nastavlja horor koji nisam očekivao ni u najgorim morama. Do kada će ovaj teror trajati – na to će pitanje odgovor trebati dati premijer Andrej Plenković i gradonačelnik Milan Bandić. Translatajcijski projekt ide dalje, ali nezadovoljstvo svih djelatnika prijeti eskalaciji. Pokušavamo to spriječiti u prvom redu zbog dobrobiti pacijenata”, rekao je Nogalo novinarima ispred bolnice na Srebrnjaku.

“Što se tiče kaznenih prijava, situacija je vrlo ozbiljna i vrlo su ozbiljni ciljevi određenih grupacija prema Srbrnjaku i prema sve što mi radimo, a u pitanju je 10 milijuna eura. U kaznenom smislu priča je vrlo ozbiljna i ne bih o tome sada želio pričati. Što se tiče nadrilječništva sve je jasno – podneseno je 50 tužbi za nadrilječništvo. Ministarstvo zdravstva je dokazalo da nadrilječništva nije bilo, rekao je. Nagašava da se u ovom trenutku novac “iz kuće izvlači nemilice”: “Jučer je bilo 10 inspekcija i svi su rezultati za bivšu upravu pozitivni, a nitko nema uvid u to, ni Stručno vijeće ni javnost”, kaže Nogalo.

Odlukom Upravnog vijeća bolnice Boro Nogalo je početkom prosinca smijenjen s dužnosti ravnatelja Srebrnjaka. Nakon smjene njega je podržao dio zaposlenika Srebrnjaka, a zdravstvena inspekcija nije utvrdila nezakonitosti u bolnice Srebrnjak, uključujući i navodno nadriliječništvo koje su Nogalu na teret stavljali Grad Zagreb i Upravno vijeće.

Komentari