POLICIJA POTVRDILA: Uhićena žena osumnjičena je za pomaganje pri pokušaju ubojstva u Španskom

Ilustracija | Foto: MUP

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakinjom zbog sumnje u pomaganje pri počinjenju kaznenog djela “Ubojstvo“ u pokušaju.

Sumnja se da je osumnjičena po prethodnom dogovoru sa počiniteljem, putem mobilnog uređaja kontaktirala oštećenog 44-godišnjaka i dogovorila sastanak na području Ulice Dobriše Cesarića, priopćila je PU zagrebačka.

Nedugo zatim osumnjičena i počinitelj su se osobnim automobilom marke BMW dovezli do dogovorene adrese da bi potom došlo do verbalnog sukoba između oštećenog i počinitelja.

Nakon prvotnog verbalnog sukoba muškarac poznat policiji za kojim se intenzivno traga je ispalio jedan hitac iz vatrenog oružja čije je zrno pogodilo oštećenog 44-godišnjaka, dok je on zajedno sa osumnjičenom pobjegao s mjesta događaja odvozeći se automobilom s kojim su došli.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičena je predana pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.