Policija objavila nove detalje o vozaču koji je na pješačkom prijelazu usmrtio ženu pa pobjegao

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

Zagrebačka policija iznijela je nove detalje o prometnoj nesreći koja se dogodila Avenije Većeslava Holjevca i Oreškovićeve, u kojoj je smtrtno stradala 56-godišnja pješakinja.

“Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici su utvrdili da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1,19 g/kg upravljao osobnim automobilom marke Honda zagrebačkih registarskih oznaka južnom kolničkom trakom Avenije Većeslava Holjevca u smjeru istoka. Dolaskom do raskrižja sa kolnikom Oreškovićeve ulice gdje se na kolniku, u zapadnom dijelu raskrižja nalazi vidno obilježen pješački prijelaz na kojem se prometom ne upravlja semaforima niti znacima što ih daje ovlaštena osoba, vozača se nije obilježenom pješačkom prijelazu približavao sigurnosnom brzinom, tako da ne ugrožava pješake, odnosno da vozilo može pravovremeno zaustaviti kako bi propustio pješake koji su već stupili na pješački prijelaz. Zbog takvog upravljanja, nije se zaustavio već je vozilom naletio na 56-godišnju pješakinju koja je prelazila kolnik Avenije Većeslava Holjevca krećući se pritom obilježenim pješačkim prijelazom, da bi se potom vozilom bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja”, objavila je PU zagrebačka.

Očevidom prometne nesreće rukovodio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Novom Zagrebu.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela “izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu” 42-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.