Policija objavila nove detalje o noćašnjem pokušaju ubojstva: Ranjeni 39-godišnjak lagao je policiji!

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Nakon što je jutros priopćila da je na području Trnja, na Trgu Stjepana Radića, nožem napadnut 39-godišnjak, policija je popodne objavila nove informacije do kojih je došla kriminalističkim istraživanjem.

U priopćenju se ističe da su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke odmah po saznanju za događaj započeli kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti događaja.

“U dosadašnjem tijeku kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je danas oko 2.05 sati na Trnju, na Aveniji Marina Držića, na prostoru Autobusnog kolodvora u Zagrebu, zbog ranijih nesuglasica došlo do verbalnog, a potom i do tjelesnog sukoba između 39-godišnjaka i 35-godišnjaka. Za vrijeme trajanja sukoba, 35-godišnjak je u jednom trenutku pokušao usmrtiti 39-godišnjaka na način da mu je oštrim predmetom zadao ubodnu ranu u predjelu abdomena nakon čega je oštećeni uspio pobjeći te se u obližnjoj Ulici grada Vukovara obratio građanki i zatražio ju da pozove liječničku pomoć”, priopćila je PU zagrebačka.

U priopćenju dalje stoji: “Unatoč kasnijim netočnim navodima oštećenog o tijeku i okolnostima događaja, a koje je iznio prilikom prikupljanja obavijesti o okolnostima njegovog ozljeđivanja, vrlo brzo policijski su službenici operativnim radom utvrdili sam tijek događaja kao i identitet osumnjičenog, koji je ubrzo odnosno oko 12.30 sati uhićen u blizini navedenog autobusnog kolodvora, a kod njega je pronađen i oštri predmet za koji se sumnja da je njime počinio kazneno djelo ‘Ubojstvo’ u pokušaju.”

Muškarac je doveden u prostorije policije te se nad njim provodi kriminalističko istraživanje.