Policija objavila detalje teške nesreće u Dubravi: Pijani mladić BMW-om se zabio u stup, poginula 26-godišnjakinja

Policija
Ilustracija | Foto: MUP

U teškoj prometnoj nesreći koja se noćas dogodila u Dubravi poginula je 26-godišnja djevojka.

“Noćas, 20. siječnja oko 2.30 sati u Dubravi, 25-godišnji vozač pod utjecajem alkohola od 1,11 g/kg u organizmu, upravljao je osobnim automobilom marke BMW zagrebačkih registarskih oznaka, a kretao se zapadnim kolnikom Mandlove ulice lijevom prometnom trakom u smjeru juga. Usred nepropisne brzine kretanja vozila gdje je u naseljenom mjestu prometnim pravilom ograničena na 50 km/h, iz kojeg razloga je na vlažnom kolniku u kočenju vozilom prešao na desnu prometnu traku, preko rubnog kamena sletio je na meki teren, nastavio se nekontrolirano kretati u smjeru juga nakon čega je naletio na stup javne rasvjete i odbačen na meki teren”, objavila je PU zagrebačka.

U prometnoj nesreći smrtno je stradala 26-godišnja putnica, a nakon obavljenog očevida tijelo je prevezeno u Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Zamjenica Općinskog kaznenog državnog odvjetništva je izašla na mjesto događaja te obavila očevid prometne nesreće uz asistenciju ekipe za očevide I. postaje prometne policije Zagreb.

Od 2.37 do 5.10 sati bio je obustavljen tramvajski promet Maksimirskom cestom u smjeru istoka i zapada.

Vozač osobnog automobila je smješten u Jedinicu za zadržavanje i prepratu do otrježnjenja te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku.