Policija objavila detalje jučerašnje tragedije u Dugom selu: Vozač kamiona je uhićen!

Ilustracija | Foto: MUP

Zagrebačka policija objavila je detalje jučerašnje teške prometne nesreće u Dugom Selu u kojoj je smrtno stradala osmogodišnja djevojčica.

“Jučer, 21. svibnja oko 12.05 sati u Rugvičkoj ulici u Dugom Selu, 27-godišnjak je upravljao teretnim automobilom marke Mercedes zagrebačkih registarskih oznaka te prilikom skretanja u desno na kolnik ulice II. savski odvojak, bez da se prije započinjanja navedene radnje uvjerio da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili njihovu imovinu, ne vodeći pritom računa o smjeru i položaju svog vozila u odnosu na pješaka s njegove desne strane, kotačima vozila zahvatio je pješaka-dijete koje je pješice prelazilo kolnik navedenog odvojka u smjeru jugoistoka, pri tome dolazeći vozaču s njegove desne strane, krećući se prethodno nogostupom. U prometnoj nesreći dijete je smrtno stradalo”, objavila je Policijska uprava zagrebačka.

Na mjestu događaja pod vodstvom zamjenika Općinskog kaznenog državnog odvjetništva u Zagrebu obavljen je očevid prometne nesreće, a promet Rugvičkom ulicom od I. savskog odvojka do II. savskog odvojka bio je obustavljen od 12.15 do 15.35 sati.

Vozač teretnog automobila je uhićen te će nakon provedenog kriminalističkog istraživanja biti predan pritvorskom nadzorniku dok će kaznena prijava protiv njega biti dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijska uprava zagrebačka još jednom poziva vozače i sve ostale sudionike u prometu na da se pridržavaju prometnih pravila kako bi se povećala ukupna razina sigurnosti u cestovnom prometu.