Pogledate 50 naj-fotografija National Geographica u Avenue Mallu

U trgovačkom centru Avenue Mall postavljena je prava poslastica za ljubitelje dobre fotografije – izložba 50 najboljih fotografija National Geographica.

National-Geographic-Magazine-1985-Steve-Mc-Curry_625

Svjetski poznata i jedna od najcjenjenijih putujućih izložbi današnjice donosi Zagrepčanima fotografije koje su ostavile neizbrisiv pečat u 125-godišnjoj povijesti magazina National Geographic, primjerice, djelo Stevea McCurryja Afganistanska djevojka s nezaboravnim prodornim očima i fotografija 90-metarske sekvoje autora Michaela Nicolsa koja je zapravo kompozicija 84 zasebne fotografije.

Moći će se upoznati raznolik životinjski svijet hladnog Antarktika, Rusije i Kanade, vrućeg Konga, Kalaharija i Seregentija, prirodni fenomeni u dalekoj Africi i egzotičnoj Indoneziji, nesvakidašnje društvene zajednice i njihove svakodnevice u Afganistanu i Izraelu, ljudske sudbine u SAD-u i Francuskoj.

Ovom izložbom, koja je već obišla mnogobrojne daleke gradove i države, obilježava se 125. rođendan svjetski poznatog magazina National Geographic i jubilarni, 10. rođendan njegovog hrvatskog izdanja – National Geographic Hrvatska.

Izložba je otvorena do 15. kolovoza. (Foto: Steve McCurry/National Geographic)