Pogledajte što je policija pronašla tijekom jučerašnje pretrage na Srednjacima

Foto: PU zagrebačka

Pretragama stana i garaže na Srednjacima zagrebačka policija jučer je pronašla veću količinu raznih vrsta droge i oružja.

“Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Bosne i Hercegovine starosti 38 i 32 godine zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela ‘neovlaštena proizvodnja i promet drogama’ i ‘Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari'”, priopćila je PU zagrebačka.

Foto: PU zagrebačka

Sumnja se da su, protivno odredbi članka 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, na zasad neutvrđen način, a radi daljnje preprodaje nabavljali veće količine marihuane, kokaina i heroina koje su potom skrivali, miješali s punilima, vagali i prepakiravali u prostorima koje su koristili na području Trešnjevke.

Policijski službenici su temeljem naloga nadležnog suda obavili pretragu stana i garaže na Trešnjevci kojima su se osumnjičene osobe koristile te je pronađeno ukupno 229,9 grama marihuane, 56,1 grama kokaina, 39,8 grama heroina, 699 grama punila, a koja droga je bila namijenjena daljnjoj prodaji te pet vaga za precizno mjerenje težine.

Ujedno je pretragom pronađeno i 1910 komada streljiva različitog kalibra, pet spremnika za pištolje i jedna elektrodetonatorska kapisla zajedno s neutvrđenim elektroničkim sklopom.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su osumnjičene osobe predali pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava podnijeta Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu.