Podržava li većina građana COVID potvrde? Evo što je pokazalo upravo objavljeno istraživanje HRejting

Foto: Screenshot HRT

HRejting objavljen u središnjem Dnevniku HTV-a otkriva što građani Republike Hrvatske misle o o COVID-u i mjerama koje se poduzimaju radi suzbijanja pandemije.

Što ispitanici misle o uvođenju lockdowna za necijepljene koji ne bi smjeli izlaziti iz kuće osim s opravdanim razlogom, primjerice nabavke hrane ili odlazak na posao, kao što to uvodi Austrija? Njih 55,5% ne bi podržao tu mjeru, dok ih 39,4% odgovara da bi podržali lockdown za necijepljene. Mali postotak ne zna ili ne želi odgovoriti.

Na pitanje podržavate li uvođenje COVID potvrda za ulazak u kafiće restorane, frizerske salone, teretane, po uzoru na Njemačku i Italiju- većina ispitanika, njih 55 % podržava tu mjeru, a oko 40 % ne.

Mjeru uvođenja COVID potvrde za sve zaposlene u javnom i privatnom sektoru, kao što je to napravila Italija podržalo bi 53,5 % posto ispitanika, a oko 40 % ne bi. Ostali ne znaju li ne žele odgovoriti.

Slijedi pitanje o uvođenju COVID potvrda za sve vjernike na molitvama u vjerskim objektima, kao što je to u Sloveniji. Gotovo 53 % ispitanika podržalo bi tu mjeru, a njih 39,5 % ne bi.

Posljednje pitanje odnosi se na uvođenje COVID potvrda za učenike srednjih škola koji bez njih ne bi mogli pohađati nastavu. 60 % ispitanika ne bi podržalo tu mjeru, a 33 % bi podržao uvođenje COVID potvrda za srednjoškolce.

Istraživanje je provedeno od 15. do 17. studenog na uzorku od 1400 ispitanika. Najveća pogreška uzorka je +/- 2,62 %, a pouzdanost istraživanja 95 %.

Komentari