Pijana pregazila ženu na pješačkom, a ipak neće u zatvor!

Hrvatska rukometašica Ivana Lovrić (28), članica hrvatske reprezentacije, koja je lani na pješačkom prijelazu usmrtila mladu majku troje djece dok je u 5 sati ujutro išla na posao, jučer je na zagrebačkom Općinskom sudu osuđena nepravomoćno na uvjetnu kaznu od 18 mjesece uz rok kušnje od pet godina.

ivana-popovic-630
“Iskreno i najdublje se kajem. Žao mi je što se to moralo dogoditi. Same se nesreće ne sjećam, ali od toga dana, kada sam doznala da sam ugasila nečiji život, moj se vlastiti život drastično promijenio. Sama činjenica da sam usmrtila jednu mladu osobu, kao i sve okolnosti koje su uslijedile prije i poslije, bit će moj teret do kraja života s kojim ću morati svakodnevno izlaziti na kraj”, branila se, ne susprežući suze otprilike desetak minuta, rukometna reprezentativka Ivana Lovrić (28) pred sutkinjom zagrebačkog Općinskog kaznenog suda Anom Kovačević, navodi Jutarnji list.

Lovrić u pritvoru nije provela ni dana, a ako u sljedećih pet godina, kad presuda postane pravomoćna, ne počini istovjetni grijeh, zatvorske rešetke neće ni vidjeti.

Jedino mora platiti sudske troškove postupka i provedenih vještačenja – 21.100 kuna (oko 5.500 KM). Uvjetna kazna dosuđena joj je zbog niza olakotnih okolnosti.

Naime, mlada rukometna zvijezda punih je deset godina vozačica bez prometnih grijeha, zatim iskreno kajanje iskazala je u postaji u kojoj se pojavila lanjskog 29. listopada, pola sata nakon usmrćivanja majke troje djece, Vesne Petrović (33), ali i pred sutkinjom tijekom svjedočenja.

Obdukcijom, pak, pokojne Vesne Petrović u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati utvrđeno je da je, s obzirom na stravične zadobivene ozljede, pješakinja jednostavno morala preminuti i da je ni pomoć Ivane Lovrić, ali ni najbolja liječnička intervencija ne bi spasili.

Podsjetimo, nesretnu majku troje djece, dok je u pet sati ujutro išla na posao u obližnji Kaufland, olimpijka je udarila Opel Corsom 1.2 na pješačkom prijelazu. Pješakinja je odbačena na suprotni kolnički trak, gdje ju je, nakon što se I. Lovrić odvezla niz Dankovečku ulicu, udario drugi vozač Ferdo Lj. (51) koji je upravo tada nailazio u svojem Fordu Focusu.

Tek u poslijepodnevnim satima Vesnin suprug Mato i troje djece, Jozo, Lorena i Matej, doznali su šokantnu vijest da je suprugu i majku pregazila pripita vozačica.

“Na policiji sam doznao da je Vesnu pregazila nesavjesna, alkoholizirana vozačica koja je pobjegla s mjesta nesreće, pa se nešto poslije ipak prijavila”, izjavio je Večernjem listu Mato Petrović, suprug poginule Vesne.

Ivana je, pak, nakon sudara nastavila sa svojom svakodnevicom i vratila se treninzima u svome klubu Samobor, a nakon ove presude može mirno nastaviti dalje.