Peđa Grbin objasnio zašto lijevo-liberalna oporba želi da se izbori održe što prije

Foto: Screenshot N1

Predsjednik SDP-a Peša Grbin gostovao je u Intervjuu tjedna Točke na tjedan televizije N1 s Natašom Božić Šarić i komentirao veliki prosvjed opozicije, kao i sve druge aktualne političke teme.

Među ostalim, govorio je o tome zašto lijevo-liberalna oporba pozivate da se izbori održe odmah. Koja je razlika sad ili za nekoliko mjeseci?

“Svaki dan je dan previše. Uostalom, ako je Plenković toliko samouvjeren i toliko siguran u pobjedu, čega se boji? Boji se poraza, boji se gubitka vlasti, a još više da će ih netko odspojiti od novčanika naših sugrađana. Mi inače znamo svaki petak raspored kad su sjednice Sabora, ovaj petak nismo znali, za sljedeći tjedan ne znamo kad je rasprava o raspuštanju Sabora. Zašto? Boje se”, rekao je Grbin.

Upitan žuri li im se na izbore kako bi spriječili Turudića da postane GDO, rekao je:

“Da, jasno i glasno. Tu nemam što kriti i ne smijem, to je jedan od razloga. Vlada ima ovlast, između ostalog, zato što netko narušava Ustav, pokrenuti njegovu smjenu. To što se sat vremena vozao s Mamićem, to je dovoljno da ga se smijeni. Vlada kojoj ću biti na čelu, predložit će razrješenje Turudića. Legitimno je građanima reći što će se napraviti, da znaju na čemu su.”