PAO MALOLJETNI DILER: Dobivao drogu poštom iz inozemstva, a zatim je preprodavao u Zagrebu!

Policija
Ilustracija | Foto: ZG express

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom koji se sumnjiči da je iz inozemstva poštom dobivao drogu, a zatim je preprodavao u Zagrebu.

Naime, sumnja se da je maloljetnik radi daljnje preprodaje tijekom 2020. godine putem poštanske usluge, od pošiljatelja iz Njemačke, Nizozemske i Velike Britanije nabavljao amfetamin i MDMA pakirane u pismovne pošiljke, koje je potom preuzimao u poštanskom uredu u Zagrebu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Nakon što bi pošiljku preuzeo, drogu bi sakrio u kući, također na području Zagreba, nakon čega bi je dalje preprodavao.

Tijekom srpnja 2020. godine u poštanskom uredu u Zagrebu zaprimljene su poštanske omotnice iz Nizozemske, Njemačke i Velike Britanije unutar kojih se nalazilo 54 tableta MDMA, dvadeset perforiranih tableta u ovom trenutku nepoznatog kemijskog sastava i 1,4 grama MDMA te sto tableta MDMA.

Pretragom kuće na području Zagreba policijski su službenici pronašli 13 tableta zasad nepoznatog kemijskog sastava i 8 grama MDMA.

Sveukupnu je pronađeno 154 tableta MDMA, 53 grama amfetamina i 9,4 grama MDMA.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv osumnjičenog podnijeli kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.