Otvoren 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije ‘Ambienta’

Otvoren 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije 'Ambienta'
Foto: zagreb.hr

Na Zagrebačkome velesajmu je otvoren 45. međunarodni sajam namještaja, unutarnjeg uređenja i prateće industrije Ambienta, a održava se do nedjelje, 14. listopada.

Otvorio ga je ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat, a nazočnima su se obratili zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić i potpredsjednik HGK Dragan Kovačević.

“Imajući na umu dugu povijest i važnost zagrebačkih sajmova, ponosni smo na organizaciju ovogodišnje 45. Ambijente kao mjesta susreta respektabilnih izlagača iz drvne industrije te iz industrije namještaja i namještaja za unutarnje uređenje, istaknula je zamjenica Majić. Dodana vrijednost sajma bit će, između ostaloga, prepoznata u području redizajniranoga komunikacijskog i koncepcijskog story-tellinga  te u  priči o ideji, dizajnu, arhitekturi i hrvatskoj proizvodnji”, izjavila je Olivera Majić. 

Nakon što je sugrađane pozvala da u što većem broju posjete Ambientu, Olivera Majić je naglasila da je Grad Zagreb kao suorganizator i partner i ovogodišnjemu međunarodnom sajmu pružio podršku i dodijelio značajnu financijsku potporu.

“Na međunarodnome salonu namještaju sudjeluju 332 izlagača iz 32 zemlje, na površini od oko 20 000  četvornih metara u 7 izložbenih paviljona”,  rekla je direktorica Zagrebačkog velesajma Dina Tomšić te je dodala da Velesajam “uz potporu Grada Zagreba izlagačima omogućuje vrlo povoljne i nekonvencionalne uvjete za prezentiranje proizvoda iz drvne industrije namještaja”.

“U posljednje tri godine Ambienta je zabilježila trostruki rast broja svojih izlagača, dok je njihov direktni broj u odnosu na 2015. porastao četiri puta”, dodala je direktorica.

Sajam obiluje brojnim prezentacijama, demonstracijama, proizvodima i uslugama, savjetovanjima i okruglim stolovima s iskusnim stručnjacima o trendovima na području drvne industrije i dizajna, dok će se u pratećem dijelu Salona održavati tematske izložbe poput Međunarodne izložbe keramike i stakla MIKS.