Traže pomoć: Studiju smijeha, jedinoj zagrebačkoj oazi za komičare ukradena sva oprema

studio-smijehaLopovi su provalili u prostorije Studija Smijeha u Vlaškoj ulici. Ekipa komičara, koja već tri godine tamo redovito nasmijava publiku, u nevjerici je i bori se za nastavak rada. U najveselijem prostoru u gradu zavladao je – muk. Nestalo im je šest zvučnika, razglas, reflektori, kabeli, piće iz hladnjaka, laptop, printer, fotokopirni stroj, pa čak i senzorne lampe iz zahoda, piše Večernji list.

„Oštetili su nas za oko 60 do 70 tisuća kuna. Smijeh je u Zagrebu ugrožen. Bez prave opreme ne možemo raditi“, ogorčena je voditeljica kluba Marina Orsag.

No, uz pomoć prijatelja, posudili su minimalnu opremu kako bi i dalje mogli održavati večeri smijeha.

„Ljudi nam se javljaju, žele pomoći i jako smo im zahvalni na tome. Inače imamo problema s prostorom jer mu je potrebna obnova, plaćamo visok najam i režije i onda nas početkom godine dočeka i ova pljuska“, kazala je Marina.

Kako bi na neki način nadoknadili štetu, odlučili su organizirati “Humanitarni maraton za Studio Smijeha” koji će se održati 15. veljače od 18 sati. Cijena ulaznice je 60 kuna, a uz komičare, besplatno su pristali nastupati Meritas, Sane, Detour, Pink Studio, Zdenka Kovačićek, Branko Bogunović, Bobo Knežević, LeZbor te Ivana Rushaidat & Little Drop of Poison. Svi koji ne uspiju doći na humanitarku, a žele pomoći, mogu uplatiti donaciju na broj računa HR312484008-1105726265.

„Da događaj učinimo još zanimljivijim, imat ćemo aukciju stand-up komičara, pa će Vlatko, jedan od komičara, odraditi 20 buđenja uz najljepše komplimente“, kazala je Marina Orsag.