Operna “Gala večer” na Valentinovo uz Verdijevu “Traviatu” u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu

Foto: HNK

Posebna operna Gala večer uz Verdijevu “Traviatu” održat će se 14. veljače na Dan zaljubljenih.

Veličanstvenu Traviatu jednu od najomiljenijih i najizvođenijih opera koju je Verdi opisao kao jednostavno djelo puno ljubavi, izvest će na Valentinovo inozemni gosti koji uloge tumače na najvećim svjetskim pozornicama.

Nastupit će Nina Minasyan kao Violetta, Liparit Avetisyan kao Alfredo i George Petean kao Giorgio Germont a operom ravna maestro Ivan Repušić. Režiju Traviate koja je premijerno izvedena 21. travnja 2022. godine u zagrebačkom HNK potpisuje Hugo de Ana.

Nina Minasyan – Violetta iz veronske Arene prošloga ljeta svoje će tumačenje jedne od najtežih uloga sopranskog repertoara predstaviti i zagrebačkoj publici. Porijeklom iz Armenije, već je nastupila na pozornicama Pariza, Berlina, Beča, Züricha kojima se predstavila kao Lucia di Lammermoor, Mimi (La Boheme), Gilda (Rigoletto), Kraljica noći (Čarobna frula).

Liparit Avetisyan – Pred ovim mladim armenskim tenorom nedvojbeno se nalaze veliki operni uspjesi. Njegovo „belcanto“ pjevanje prepoznale su brojne operne kuće, a s ulogom Alfreda Germonta nakon pandemijske stanke, zadivio je publiku Münchena, Dresdena, Moskve, te Londona gdje je u Covent Gardenu tumačio ulogu Vojvode u Verdijevom Rigolettu.

George Petean – već je godinama gost najpoznatijih svjetskih opernih pozornica od Münchena, Berlina, Milana, New Yorka, Beča, Züricha i drugih. U posljednje dvije godine tumačio je Giorgia Germonta u veronskoj Areni, mjestu najpoznatijeg opernog festivala u svijetu, zatim Državnoj operi u Münchenu, te Zürichu.
Zagrebački HNK pripremio je i poseban paket za publiku koja kupi karte za Gala večer uz Traviatu na Valentinovo.

Uz kupnju dvije ulaznice za 1. i 2. kategoriju ulaznica, svaki par dobiva poseban dar kazališta kao uspomenu na operu Traviata za Dan zaljubljenih 2023. Također, tijekom stanke točit će se pjenušac uz slatke delicije, poručuju organizatori.