OPERA U VAŠEM DOMU: Najljepše operne arije u izvedbi orkestra i solista Opere HNK u Zagrebu

HNK nastavlja seriju glazbenih večeri u izvedbi solista i orkestra Opere
Foto: Mara Bratoš

Koncertom Ljubavne arije 16. veljače zagrebački HNK započet će s naplatom live stream koncerata. Najljepše ljubavne arije izvest će solisti Lana Kos, Tomislav Mužek i Davor Radić. Publika će koncert moći pratiti i iz udobnosti svojih domova te slušati i gledati neke od najpoznatijih arija iz ljubavnih opernih priča poput Mozartovog Don Giovannija, Verdijeve Traviate ili Bizetove Carmen.

Koncert će publika moći pratiti na službenoj stranici kazališta www.hnk.hr po cijeni od 40 kuna.

Direktan link za koncert Ljubavne arije: https://www.hnk.hr/hr/prodaja/predstava/1203/

Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu tijekom veljače i u ožujku izvodi program koncerata u Operi koji u kazalište privlače ljubitelje operne umjetnosti, a pred ekrane putem prijenosa uživo veliki broj gledatelja.

Naime, osim posjeta kazalištu u veljači publika je koncerte mogla pratiti izravno i na mrežnoj stranici kazališta www.hnk.hr koja bilježi preko 1000 posjeta po pojedinom koncertu. Na taj način, osim zagrebačke publike, u izvedbama solista i orkestra Opere mogli su uživati i gledatelji u ostatku Hrvatske a i svijeta. Koncerte Opere pratila je publika iz Splita, Rijeke, Pule, Beograda, Sarajeva, Pariza…

Glazbene večeri zagrebački HNK nastavlja 20. veljače koncertom Večer Brahmsa u izvedbi orkestra Opere i solistice Dubravke Šeparović Mušović te pod ravnanjem Josipa Šege.

Na Fantastično glazbeno putovanje: Od Rusije do Hrvatske publiku će 23. veljače odvesti solisti Tamara Franetović Felbinger, Stjepan Franetović i Luciano Batinić.

Orkestar opere i solistica Ivana Lazar 26. veljače izvest će koncert Skandinavska večer.

Sve koncerte publika će moći gledati i slušati u prijenosima uživo (live stream) na www.hnk.hr po cijeni od 40 kuna.

Koncerti u ožujku:

Glazbeni ožujak u kazalištu započet će koncertom Od kancone do mjuzikla koji će 4. ožujka izvoditi Tomislav Mužek, Sofia Ameli Gojić i Davor Radić. Uz publiku u gledalištu, koncert će se također moći pratiti i službenoj stranici kazališta www.hnk.hr

Orkestar Opere, uz ravnanje maestra Antonella Allemandija, izvest će 6. ožujka simfonijski koncert Fanfare pour précéder “La Péri” za puhače, Simfoniju puhača skladatelja Igora Stravinskog, Koncert za obou i orkestar, H. 353 te Schubertovu Simfoniju br 5. u B-duru D. 485.

Na Međunarodni dan žena, 8. ožujka operne solistice Valentina Fijačko Kobić, Dubravka Šeparović Mušović, Lana Kos i Ivana Lazar izvodit će najpopularnije arije svjetskih opera poput onih iz Puccinijeve opere Madama Butterfly Un bel di, vedremo, dueta Aide i Amneris Silenzio, Aida presso noi s’avanza iz Verdijeve opere Aida ili arije Santuzze Voi lo sapete, o Mamma opere Cavalleria Rusticana Pietra Macagnija.

Arije iz latinske trilogije Giuseppe Verdija na repertoaru su 17. i 22. ožujka pod ravnanjem Antonella Allemandija. Solisti Siniša Hapač, Ivana Lazar, Stjepan Franetović, Dubravka Šeprović Mušović, Lana Kos, Tomislav Mužek, Ljubomir Puškarić i Valentina Fijačko Kobić te orkestar Opere izvodit će arije opera Trubadur, Traviata i Rigoletto.

Simfonijski koncert pod ravnanjem maestra Aleksandra Kalajdžića publika će moći pratiti 26. ožujka u kojem će nastupiti solistica Ivana Lazar u Koncertu za koloraturni sopran i orkestar op. 82 Reinhold Glièrea.

Sve koncerte publika će moći gledati i slušati u prijenosima uživo (live stream) na www.hnk.hr po cijeni od 40 kuna.