Od večeras besplatno Drive-in kino kod Kockice, evo što je na repertoaru…

Domaći filmofili od ove će subote ponovno imati priliku gledati filmove na velikom platnu iz udobnosti svoga automobila, u Drive-in kinu koje će iduća dva vikenda besplatno prikazivati filmove na parkiralištu i poligonu pokraj Kockice na Prisavlju.

drive-in-kino-2

Drive-in kino američki je izum koji je najpopularniji bio pedesetih i šezdesetih godina prošlog stoljeća, no s razvojem tehnologije afirmira se i u 21. stoljeću. U Hrvatskoj se ove godine organizira treći put, u organizaciji Hrvatske studentske asocijacije, neprofitne udruge sa sjedištem na Ekonomskom fakultetu.

Ana Ferenčak, voditeljica projekta rekla je kako je Drive-in kino pokrenuto kako bi se studentima omogućilo da u organizaciji jednog takvog programa u stvarnom životu primijene znanja koja su stekli na fakultetu, ali i da obogate kulturnu ponudu Zagreba.

Iz godine u godinu imamo sve više posjetitelja, naišli smo na odličan odaziv građana, a kako bi im ponudili dodatni sadržaj prije samih projekcija s komičarima iz Studija smijeha organizirat ćemo interaktivne igre s nagradama sponzora, najavila je Ferenčak za Hinu.

Po njezinim riječima, program je besplatan zahvaljujući sponzorima, ali i zato što ih podupiru gradske institucije, među ostalim, Grad Zagreb ustupio im je prostor, a zagrebačka Turistička zajednica pomogla je s promotivnim materijalom.

Kod Kockice stane više od 120 automobila, a jedan od sponzora osigurao je i da oni koji ondje dođu pješice mogu gledati filmove iz nekoliko sponzorskih automobila. S obzirom na to da će ozvučenje biti omogućeno i za otvoreni prostor, projekcije će se moći pratiti i s obližnje tratine, na dekicama.

Prema najavi organizatora, na Drive-in kinu Zagreb ove godine gledamo:
11.4. Dallas Buyers Club
12.4. Sonja i Bik
18.4. Divergent
19.4. Free Birds