OD SHAKESPEAREA DO SEVDAHA: U nedjelju slavljenički koncert Ibrice Jusića u HNK

OD SHAKESPEAREA DO SEVDAHA: U nedjelju slavljenički koncert Ibrice Jusića u HNK
Foto: Press

Ibrica Jusić, doajen hrvatske glazbe, uz dva prijatelja – Elvisa Stanića i Sašu Olenjuka, proslavit će u nedjelju navečer 54. godišnjicu djelovanja! Slavljenički koncert, pod nazivom “Od Shakespearea do sevdaha”, održat će u zagrebačkom HNK.

Danas je u prostorijama HNK održana tiskovna konferencija uoči velikog koncerta velikog hrvatskoga kantautora i šansonjera.

OD SHAKESPEAREA DO SEVDAHA: U nedjelju slavljenički koncert Ibrice Jusića u HNK
Ibrica Jusić, Milan Bandić i Dubravka Vrgoč / Foto: Zagreb.hr

“Zahvaljujem Ibrici i njegovim suradnicima što su odlučili ovaj veliki koncert, kojim se obilježava 54. godišnjica njegovog stvaralaštva, održati u našoj krovnoj kulturnoj instituciji. Pozivam sugrađane da nam se pridruže te da skupa uz sjajnu glazbu proslavimo jednu veličanstvenu karijeru”, rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

“Imam drage uspomene na nastupe u HNK, prvi je bio 1976., a od tada sam tamo nastupio još pet puta. Na ovom ćemo koncertu izvesti 28 pjesama”, za svakoga ponešto, najavio je Jusić.

Kako se čulo, koncert će biti presjek Jusićevog cjelokupnog umjetničkog rada, od pjesama izvođenih na Dubrovačkim ljetnim igrama, poznatih šansona, do sevdalinki u modernom aranžmanu. Jusiću će se na bini pridružiti njegovi prijatelji i suradnici Elvis Stanić i Saša Olenjuk.

Uz gradonačelnika Bandića i Ibricu Jusića, na konferenciji za medije sudjelovali su i pomoćnik glavnog ravnatelja HRT-a Jozo Barišić te intendantica Hrvatskog narodnog kazališta Dubravka Vrgoč.