Obnova Radićeve kreće 1. rujna, a onda Strossmayerovog šetališta i Zakmardijevih stuba

Na današnjem obilasku prometnica u centru grada, Bakačeve, Cesarčeve, Radićeve i Mesničke, gradonačelnik Milan Bandić najavio je kompletnu obnovu Radićeve ulice koja će započeti 1. rujna.

radiceva_ulica

“Zbog sve većeg broja turista koji, pogotovo u ljetnim mjesecima, posjećuju Zagreb, rekonstrukciju Radićeve ulice započet ćemo na jesen”, rekao je gradonačelnik, napomenuvši da se prilikom obnove ovakvih starih ulica u centru grada trebaju izmijeniti i sve instalacije ispod njih, pa će se to raditi i u suradnji s Plinarom i HEP-om.

“Radovi će trajati oko četiri mjeseca, a stanari će morati imati strpljenja za vrijeme trajanja radova kako bi i njima i svima nama nakon završetka ovaj dio grada bio ljepši”, dodao je gradonačelnik

U obilasku Bakačeve gradonačelnika su zasmetali vertikalni znakovi, pa će umjesto njih biti postavljena horizontala signalizacija koja će se bolje uklopiti u ambijent i manje smetati pješacima.

Također, u nedavno otvorenom starom-novom prolazu, koji povezuje Bakačevu i Cesarčevu, Podružnica Gradsko-stambeno komunalno gospodarstvo obnovit će fasade, a ugostiteljskim terasama u Cesarčevoj i na Europskom trgu Grad će odrediti kako trebaju izgledati, kako ništa ne bi narušavalo ovaj nedavno uređeni dio grada.

Što se tiče Mesničke ulice, gradonačelnik je naglasio da će se ovoga ljeta dodatno sanirati desna strana ulice i popuniti fuge na desetak mjesta te postaviti mesingani stupići u Streljačkoj ulici radi sigurnosti pješaka i estetike.

“Nakon obnove Radićeve ulice, iduće godine planiramo uređenje Strossmayerovog šetališta i Zakmardijevih stuba”, također je najavio gradonačelnik na obilasku, a trenutno je u tijeku rekonstrukcija parka Grič, koja bi trebala biti gotova iduće godine i atraktivno predstaviti anžuvinsku palaču, ostatke groblja, jugozapadnu kulu te zapadni i južni bedem staroga grada koji su pronađeni prilikom arheoloških istraživanja.

Kako se čulo, u okviru sljedećih obilazaka posjetit će se, između ostalog, Sofijin put, Tuškanac i Rokov perivoj.