Obitelj Šarac spašena: Podmireni dugovi briselskoj bolnici

Čim se na internetu pojavila vijest da obitelj Šarac treba pomoć, dobronamjerni ljudi odmah su se uključili u akciju.

ena-sarac-630-2

Ovaj je put riječ o podmirenju ostatka bolničkih troškova u briselskoj bolnici, zbog čega je toj obitelji čak prijetila ovrha nad kućom u Učkoj ulici.

No majka Biserka jučer nam je priopćila sretnu vijest – zagrebačka udruga “Sierra” danas će im na račun uplatiti potrebnih 7.727 eura, objavio je Glas Slavonije.

“Višnja Branišić iz udruge, iste one koja je pokrenula pomoć za petogodišnju Mašu Lučić, odabrala je troje djece kojima će pomoći a prva od njih je Ena. Točnije, svi mi, jer smo već dobili tri ovrhe zbog duga briselskoj bolnici. Višnja mi je rekla da su vidjeli da je Ena pomagala drugima, konkretno, uključila se u pomoć pokojnoj Nori Šitum, i kad su vidjeli njezino veliko srce, odlučili su pomoći nam kako ne bismo ostali bez krova nad glavom”, priopćila je jučer Glasu Slavonije Biserka Šarac.

Bila je to vijest koja će obitelj Šarac zauvijek spasiti od opasnosti od gubitka 50 godina stare kuće u Retfali, odakle su se iselili 1. rujna.

Danas je potvrđeno, roditelji Maše Lučić u suradnji sa Zakladom Sierra uplatili su na račun briselske bolnice 7727,98 eura i time okončali agoniju koju danima proživljavaju Ena te njezini roditelji Biserka i Đuro.