Započela humanitarna akcija Reto centra Zagreb “Izgradnja i opremanje kuće nakon požara”

Foto: Josip Bandić

Reto centar Zagreb već 30 godina u Hrvatskoj pruža skrb osobama u problemu ovisnosti i/ili s psihijatrijskim poremećajima, trudnicama, majkama koje se bore s ovisnosti i njihovoj djeci u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba.

Osim toga, zalaže se za osobnu promjenu života koja započinje unutar osobe i završava tako da je promjena vidljiva u njenom ponašanju i novom načinu života.

Foto: Josip Bandić

Uključuje najbolje od znanosti i iskustva te je postao mjesto gdje se znanost susreće sa suosjećanjem, empatijom i milosrđem prema svakoj osobi. Pomoć koja se nudi je besplatna i personalizirana te prilagođena potrebama svake pojedine osobe.

Nažalost, početkom godine, objekt u zagrebačkoj Dubravi zahvatio je veliki požar koji je rezultirao time da je cjelokupna zgrada stradala i u potpunosti je uklonjena. Većinu radova pri rušenju objekta izveli su sami zaposlenici, a ljudi velikog srca pomažu sa svih strana. Jedna tvrtka osigurala je bager s vozačem, dok je druga dala veliki popust za odvoz otpada nastalog u požaru. Cijelo vrijeme stisnuti su s kapacitetima, te nisu u mogućnosti prihvatiti ljude na liječenje.

Tim povodom, odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju pod nazivom “Izgradnja i opremanje kuće nakon požara”, a u kojoj mogu sudjelovati svi građani.

Akcija odobrena od strane Gradskog ureda za socijalnu zaštitu, zdravstvo, branitelje i osobe s invaliditetom Grada Zagreba započela je 27. svibnja, a trajat će puna 3 mjeseca. Cilj akcije je prikupiti sredstva koja će omogućiti izgradnju nove kuće koja će biti prilagođena potrebama osobama na dugotrajnom liječenju.

Radovi izgradnje nove montažne kuće su trenutno u samom početku izvođenja, a izvodi ih tvrtka Domusplus iz Zagreba, koja je prepoznala potrebu i odlučila pomoći spustivši cijenu i doniravši dio materijala, kao i monitoring završetka izgradnje objekta. Najveći dio završnih radova bit će izveden od strane zaposlenika i korisnika Reto Centra Zagreb.

Ukoliko ste u mogućnosti pomoći u izgradnji nove Kuće u kojoj počinje život vrijedan življenja za osobe s problemom ovisnosti, svoju donaciju možete uplatiti na žiro račun: HR0724020061500129928 – Za uplate iz inozemstva: SWIFT CODE: ESBCHR22, donirati 0,83 eura pozivom na broj: 060 9002 ili putem aplikacije Keks Pay.