Obitelj Petan spašena, iz kuće na klizištu preselili u novi stan!

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu sa suradnicima, uručio je danas u naselju Sopnica – Jelkovec ključeve stana obitelji Petan, koja je tako dobila privremeni smještaj do sanacije klizišta na Grmoščici.

Foto: Zagreb.hr
Foto: Zagreb.hr

“Ozbiljnost i odgovornost situacije nalagala je da se izađe u susret ljudima kojima je pomoć potrebna, to je i zadaća ove gradske uprave na čelu sa mnom. Strašno je to što se tim ljudima dogodilo, ali sretan sam da smo im mogli pomoći. Sve je dobro što se dobro svrši. Stan smo obitelji Petan ustupili na jednogodišnje korištenje, vjerujem da će se do tada riješiti njihova situacija, ali, ako se kojim slučajem ne riješi, produžit ćemo im boravak”, rekao je gradonačelnik Bandić, koji je obitelji poručio da su im njegova vrata i vrata gradskih ureda uvijek otvorena ako išta zatrebaju.

Đurđica Petan, uz zahvalu gradonačelniku i suradnicima na pomoći u rješavanju njihove teške situacije, zamolila je gradonačelnika da joj pomogne u pronalasku rješenja za jednog njihovog psa.

“Ako psa ne uzmem ja, udomit ćemo ga kod nekoga tko voli životinje kao što ih ja volim”, obećao je gradonačelnik.

Podsjetimo, čuvši za nezavidnu situaciju obitelji Petan, u kojoj su se našli zbog aktiviranja klizišta na zagrebačkoj Grmoščici, te nakon preporuke Gradskog ureda za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet za privremenim korištenjem gradskog stana, gradonačelnik Bandić donio je odluku o privremenoj dodjeli stana, veličine 48,32 m2, obitelji Petan, do završetka sanacije klizišta.

Gradski ured za prostorno uređenje, graditeljstvo, stambene i komunalne poslove i promet, donio je preporuku nakon uviđaja kojim je utvrđeno da se radi o klizištu s tendencijom proširenja te da postoji velika opasnost od samourušavanja stambenog objekta na kojem su uočena znatna oštećenja.