Obilježava se Dana Arheološkog muzeja, evo kakvi sve programi i aktivnosti očekuju posjetitelje

Arheološki muzej
Foto: ZG express

U subotu, 10. veljače, u povodu obilježavanja Dana Arheološkog muzeja u Zagrebu, za posjetitelje je pripremljen program događanja s nizom zanimljivih besplatnih aktivnosti.

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu posvećen je sjećanju na Josipa Brunšmida, nekadašnjeg ravnatelja Arheološkog odjela Narodnog muzeja, čija strast i predanost arheologiji i dalje nadahnjuju naš rad.

Program događanja započinje radionicama Arheološkog parka Andautonija od 10 do 13 sati na kojima možete zaigrati rimske društvene igare, odijeniti se u Rimljanke i Rimljane, pisati po voštanim tablicama i još mnogo toga zanimljivog.

U 12 sati možere se pridružiti obilasku izložbi “Rimsko zlatno prstenje” i “30 godina Arheološkog parka Andautonija” uz stručno vođenje koje će vam otkriti fanscinantne priče i zanimljivosti o bogatoj povijesti.

“One koji nisu u mogućnosti doći u Arheološki muzej u Zagrebu, pozivamo da posjetite našu mrežnu stranicu www.amz.hr ili nas potražite na društvenim mrežama. U digitalnom obliku pripremili smo zanimljive informacije o Josipu Brinšmidu te raznolike interaktivne materijale koje možete istražiti i podijeliti s drugima”, stoji u najavi.

Dan Arheološkog muzeja u Zagrebu dio je EDUARH programa, koji promiče obrazovanje i istraživanje u području arheologije.