Obiđite NP Krka iz vlastitog doma, ne morate napraviti ni jedan jedini korak

Od 1. rujna 2014. Nacionalni park “Krka#, ali i druga zaštićena područja koja su se priključila projektu, odnedavno je dostupan na Google Street Viewu.

np-krka-2
Street View (prikaz ulice) besplatna je funkcija na Googleovim mapama, Google Earth i Google Earth za mobilne telefone koja korisnicima omogućuje pregled različitih dijelova svijeta na principu panoramskih snimaka od 360°.

Na taj je način na Googleovim mapama i Google Earth predstavljen i Nacionalni park „Krka“ čime omogućuje milijunima korisnika diljem svijeta da virtualno prošetaju kroz njega.

Korisnik jednostavno ukuca državu i/ili destinaciju koja ga zanima, zumira i izabere lokaciju. Na info-kartici pojave se naziv lokaliteta i adresa, zatim se klikom miša uđe u Street View a dalje se uz pomoć miša orijentira u prostoru pod kutem od 360°. Potom je dovoljno izabrati put kojim se želi ići.

Područja Nacionalnog parka „Krka“ dostupna na Google Street View su: poučno-pješačka staza na Skradinskom buku, poučno-pješačka staza Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, otok Visovac, tok rijeke od Visovca kroz kanjon Među gredama do Roškog slapa (tj. ruta kojom vozi brod), poučno-pješačka staza na Roškom slapu, manastir Krka, arheološko nalazište Burnum i poučno-pješačka staza na Manojlovačkom slapu.