Novopečeni bogataš listić koji mu je donio 132 milijuna kuna uplatio dvije minute prije roka

EurojackpotNovopečenom hrvatskom bogatašu kombinacija od sedam brojeva u igri Eurojackpot donijela je dobitak  od nevjerojatnih 132 milijuna kuna! Sretni Hrvat uplatio je jednu kombinaciju na internetu za 15 kuna.

S brojevima 8, 18, 22, 33, 40 te dodatnim 2 i 8 ovaj je novi multimilijunaš ušao u povijest kao najveći dobitnik igara na sreću u Hrvatskoj.

Tko je srećković iz Hrvatske, ne znaju još ni u HL-u, ali ono što se zna jest da je uplatio listić samo dvije minute prije isteka roka, piše Jutarnji list.

„Njegov identitet bit će poznat u ponedjeljak, a podatke o njemu ćemo objaviti isključivo ako za to dobijemo suglasnost“, kaže Ana Jazić, voditeljica Službe korporativnih komunikacija HL-a.

Osvajanje glavnog dobitka u ovoj igri nije nimalo jednostavan podvig, a vjerojatnost da pogodite brojeve je 1 naprema 59,325.280. I taj jedan upravo je naš junak. No, nije samo on sretan zbog toga. I hrvatski će proračun biti bogatiji za 26,4 milijuna kuna jer će mu naplatiti 20 posto poreza. On će svoj dobitak, umanjen za porez, u iznosu od 105,4 milijuna kuna dobiti na račun u roku od deset dana.

U igri Eurojackpot sudjeluje 14 zemalja s oko 240 milijuna stanovnika. Neke države oporezuju dobitke, a neke ne. A Hrvatska je tu u samom vrhu s 20 posto poreza. Slovenija ima 15 posto poreza, kao i Nizozemska, dok u Italiji ta stopa iznosi tek pet posto.

U Njemačkoj se ne naplaćuje porez, kao ni u Velikoj Britaniji. Najveći osvojeni jackpot, prije ovoga, bio je 2009. kada su u igri Super7 dvojica igrača podijelila više od 53 milijuna kuna.