NOVO VOZILO ZA CRVENI KRIŽ: Kupljeno novcem koji je prikupljen na balu u hotelu Westin

NOVO VOZILO ZA CRVENI KRIŽ: Kupljeno novcem koji je prikupljen na balu u hotelu Westin
Foto: Zagreb.hr

U Gradskom društvu Crvenog križa obavljena je primopredaji kombi vozila nabavljenog donacijama prikupljenim na balu Crvenog križa koji je 1. prosinca prošle godine održan u hotelu Westin, pod pokroviteljstvom gradonačelnika Milana Bandića i Turističke zajednice Grada Zagreba.

Vozilo je namijenjen za prijevoz osoba s intelektualnim i tjelesnim oštećenjima koji su korisnici socijalnih usluga poludnevnog boravka i psihosocijalne podrške Crvenog križa Zagreb, a danas su nakon primopredaje otputovali s njim na prvi izlet u Đurđevac.

Zahvalivši svima koji su sudjelovali na balu i doprinijeli kupnji vozila, ravnatelj Crvenog križa Petar Penava istaknuo je da će upravo ovaj kombi omogućiti korisnicima sudjelovanje u svim aktivnostima i programima, izletima, posjetima raznoraznim kulturnim ustanovama i na kraju im pomoći da se uključe u redoviti život zajednice i participiranju u svakodnevnom životu.

Na balu je prikupljeno ukupno 467 tisuća kuna, naglasio je Penava te dodao da će preostalim novcem koji je ostao nakon podmirenja troškova organizacije i kupnje vozila biti utrošen na organizaciju izleta za 70 korisnika koji su raspoređeni u radionicama na pet lokacija u Gradu Zagrebu.

“Dobro je činiti dobro i za dobro uvijek ima prostora i vremena”, rekao je gradonačelnik Bandić te naglasio da se i ove godine 8. prosinca vidimo na donatorskom Balu Crvenog križa Grada Zagreba.