Novi turistički projekt: Upoznajte gornjogradska dvorišta

Foto: Press

Želite li saznati kako izgledaju zagrebačka dvorišta, upoznati njihovu povijest i tajne? Ako je odgovor “Da”, onda imamo pravu informaciju za vas!

Od 18. do 27. srpnja, pod sloganom “Svako dvorište ima svoju priču”, traje atraktivna turistička manifestacija koja će omogućiti razgledanje dvorišta na Gornjem gradu.

Riječ je o novoj ambijentalnoj kulturno-turističkoj atrakciji koju su u sklopu zajedničkog projekta “Dvorišta” osmislili Katapult promocija i G.A.D. produkcija, a realizirat će se uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba.

Nakon kreiranja vrlo posjećene turističke ture “Tajne Griča” te Adventa u Zagrebu, provjereni dvojac novom turističkom pričom Zagrepčanima i gostima grada sada nudi mogućnost da otkriju što se skriva iza zatvorenih vrata jedinstvenih gornjogradskih dvorišta.

Za njih će ih otvoriti državne institucije, ali i starosjedioci, koji na Gornjem gradu žive već generacijama.

Tako će, među ostalim, moći prošetati prekrasnim dvorištem palače Balbi u Demetrovoj ulici u kojoj je smješten Staroslavenski institut, a u njemu se nalazi i najstariji i jedini bunar na Gornjem gradu.

Također će moći razgledati čaroban vrt Državnog arhiva u Opatičkoj ulici ili pak prošetati unutarnjim vrtom Atelijera Meštrović u Mletačkoj ulici, gdje je nekada živio i stvarao veliki hrvatski kipar Ivan Meštrović.

Svako od tih dvorišta bit će uređeno u skladu s njegovom pričom, goste će tamo dočekati piće dobrodošlice i slasni zalogaji, a muzicirat će i glazbenici. No, to nije sve, jer ih očekuje još puno iznenađenja, a na gostima će biti da se samo opuste i uživaju u ambijentu prekrasnih zagrebačkih dvorišta.