NOVI SVJETSKI POREDAK: Nova normalnost ili “doktorokracija”

NOVI SVJETSKI POREDAK: Nova normalnost ili "doktorokracija"
Foto: Pixabay

Pojedinac više ne može samostalno organizirati vlastiti odmor, jer za to treba dozvola, ne može više ići ni na sprovode ni vjenčanja, ne može ni na otok ni s otoka, bez znanja “stručnjaka”

Piše: Jurica Ilić

Nema više ni lijevih ni desnih, nema ni konzervativaca ni laburista. nema ni nacista ni komunista, praktično ne postoji uopće politika ili je potpuno nepotrebna, kao i svi političari – jednostavno tu je samo bezbrojna masa naroda i njihovi vladari. Oni se nazivaju, “strukom”, “kriznim stožerima”, “stručnjacima” ili starinski normalno liječnicima, doktorima ili epidemiolozima, pulmolozima i medicinskim sestrama… Uz njih su i potrebne službe za vladanje: policija, vojska, vatrogasci i drugi “stručnjaci”.

Vladanje je jednostavno: otkrije se neko minimalno žarište virusa Covid-19 u nekoj državi odmah na scenu stupaju “struka” i doktorski lobi te preplašeni političari proglašavaju “izvanredno stanje”, koje vlastodršcima omogućuje neslućenu vlast nad narodom.

Ljudska prava i slobode ukidaju se dekretom, a sve u svrhu “vrhovnog cilja” – spašavanja zdravlja ljudi, koji u tu svrhu, ne smiju putovati, ne smiju šetati, moraju stajati u svojim domovima, a za sve trebaju čekati dozvole “struke” i drugih “stručnjaka”. Ljudi mogu komunicirati svojim mobitelima ili internetom, ali vlasti nastoje i to kontrolirati, sve pod zajedničkom “brigom za zdravlje naroda!

Senzacija ali svakodnevna je kad umre nekoliko starijih ljudi, koji bi ionako umrli od starosti, a pojava bolesti kod nekoliko ljudi, rezultira karantenom i drugim zabranama za kompletna mjesta od nekoliko tisuća ljudi. Sve to kontrolira policija i epidemiolozi, za koje nikada ne doznajemo jesu li zaraženi i koliko ih je bolesno…

A i mjere su jače: Trebate često prati ruke! Kao da nikad prije nismo to radili! Ne smijete kihati u druge! Kao da je to ranije bilo poželjno! Ne smijete se rukovati, grliti i izražavati slične srdačnosti jer su – pogubne za život!

Pojedinac više ne može samostalno organizirati vlastiti odmor, jer za to treba dozvola, ne može više ići ni na sprovode ni vjenčanja, ne može ni na otok ni s otoka, bez znanja “stručnjaka” i vlasti. Ne može ni raditi, opet dozvola! A ako tvrtka u kojoj radi zbog svih zdravstvenih mjera propadne, tada stane u red za socijalnu pomoć, za javnu kuhinju ili kakav darak u hrani i novcu od države.
Taj kompletni dernek oko “čuvanja zdravlja”, premda je najsmrtonosnija pojava za ičije zdravlje – život sam, dobiva neslućene globalne razmjere, od malenog mjesta u Lijepoj našoj, do brutalnog policijskog odvođenja “zaraženih” u Kini…
I tako je stara dobra demokracija, konačno skončala i pretvorila se u doktorokraciju, što nije uspjelo ni tiranijama, ni nacizmu ni fašizmu ni komunizmu, niti ijednoj diktaturi. A sve bez ijednog ispaljenog metka!
Pa dobro, živimo onda tu “novu normalnost” i veselimo se k’o djeca kad nam dopuste odlazak na kavu u kafić… ili na druga opasna mjesta za zdravlje. Jedino čudesno mjesto su crkve. Tamo zaraza nije moguća! Možete vjerovati u to!

Nekoliko ograničenja:
1. Ovaj tekst se ne mora poklapati sa stvarnim mišljenjem autora.
2. Ovaj tekst nema nikakve sličnosti sa stvarnim ljudima i događajima, a ako i ima, svaka je sličnost slučajna i nevažna…
3. Ako ovaj tekst nekome prepričavate, morate to raditi s maskom na licu.
4. Za daljnje mjere slušajte “stručni stožer”