NOVI ODRON SMEĆA NA JUKEŠVCU: Tri su osobe ozlijeđene, jedna teško [VIDEO]

Foto: Screenshot Facebook

Na Jakuševcu se dogodio novi odron smeća, ovoga puta u kompostani gdje se, pri dovozu biootpada, objavio je HRT.

Pri tome se prevrnuo se kamion Čistoće. Tri su osobe ozlijeđene, jedna teško, navodno je riječ o amputaciji ruke.

Još je nekoliko osoba zatražilo liječničku pomoć.

Okolnosti koje su dovele do odrona utvrdit će se policijskim očevidom koji je u tijeku.

Policija osigurava mjesto događaja.

Zatvorena je Sajmišna cesta od Jakuševca u smjeru zapada.

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević nakon prvog odrona 11. studenoga rekao je kako je analizom utvrđeno da odron na odlagalištu otpada Jakuševec nije prouzročio povećane koncentracije plinova te ni na koji drugi način ugrozio zdravlje građana, što je prije tvrdila gradska oporba.

Vrijeme je za neopozivu ostavku gradonačelnika i nesposobne gradske uprave, poručio je nakon jutrošnjeg incidenta aktivist Ratko Bedeković, predsjednik Udruge za zaštitu okoliša Jakuševec.

“Ovo je kap koja je prelila čašu jer je ovakvim činom doveo u opasnost veći broj građana, ugrozio živote. Na koncu konca ovaj put imamo i ozlijeđenih radnika Čistoće”, istaknuo je Bedeković.

Na Jakuševec je stigao i gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je rekao da treba “pričekati nalaze te istrage da odgovorim na pitanja vezano za odron koji je bio prije tri tjedna” te da nema “nikakvih nalaza da je bilo do sada nepravilnosti s upravljanjem odlagalištem”.

“Ovakve stvari se ne smiju događati. Mi ćemo napraviti sve što relevenatne institucije utvrde da treba napraviti. Ključna je sigurnost radnika i građana. Mjerne postaje ne pokazuju da je došlo do prekoračenja graničnig vrijednosti niti za sumporni vodik niti za metan”, rekao je gradonačelnik.

“Tri radnika odvezla je Hitna, jedan je teže ozlijeđen. Čekamo daljnje informacije o njegovom stanju i izražavam žaljenje”, dodao je.

Na pitanje osjeća li se odgovornim, Tomašević je rekao da se odgovornost mora utvrditi kako se incident ne bi ponovio te poručio: “Kad se utvrdi odgovornost, bit će i sankcije!”