NOVI CROBAROMETAR: HDZ dvostruko jači od SDP-a, Možemo čvrsto drži treće mjesto

Foto: Screenshot Nova TV

Hrvatska demokratska zajednica i dalje je najjača stranka s potporom od 31,1 posto, a vodeća oporbena stranka debelo zaostaje. SDP, naime, uživa potporu 16,6 posto birača.

Pokazalo je to redovito mjesečno istraživanje Crobarometar koje Dnevnik Nove TV.

Biračima ljevice pojavila se nova ponuda u projektu zeleno-lijeve koalicije Možemo koju ovog trena podupire 9,6 posto i jedina su politička stranka koja bilježi rast potpore.

Za četvrto mjesto bore se Most s potporom od 7,8 posto te Domovinski pokret, koji je sada pao na peto mjesto s potporom od 7,3 posto.

Sve ostale stranke daleko su ispod izbornog praga. Najviše se tu približio Centar s potporom od 3 posto. HSU je na 2,1 posto. Živi zid daleko od dana slave i sada mogu računati na 2 posto. IDS je na 1,6 posto, a Fokus je na 1,5 posto te Radnička fronta na 1,3 posto. Sve ostale stranke su ispod 1 posto i zajedno imaju 8,2 posto. Zanimljivo, tamo je HNS s 0,9 posto, Suverenisti s 0,8 posto, HSS 0,6 posto, Glas na 0,4 posto, Reformisti su na 0,3 posto. Neodlučnih je 8,3 posto.

Istraživanje je provela agencija IPSOS na 987 građana metodom osobnog razgovora od 6. do 21. siječnja. Maksimalna pogreška uzorka iznosi +/- 3,3 posto, a za rejtinge stranaka +/- 3,6 posto.

Komentari