Kreću javni pozivi za prijavu šteta na javnim institucijama, na raspolaganju je 683 milijuna eura

Palača Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti pretrpjela je znatna oštećenja [FOTO]
Foto: HAZU

Na sastanku Međuresorne radne skupine za praćenje provedbe bespovratnih sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije namijenjenih za financiranje obnove Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije i Zagrebačke županije zaključeno je kako će ovaj tjedan biti objavljeni javni pozivi za prijavu šteta na javnim institucijama.

Sastankom je predsjedavao predsjednik Vlade Andrej Plenković, a na njemu je sudjelovao, uz ostale i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Zaključeno je da će ovoga tjedan biti objavljeni javni pozivi za prijavu šteta na javnim institucijama u Gradu Zagrebu, kao i za spomenute dvije županije, stradalim u potresu u ožujku prošle godine, za što je Hrvatska iz Fonda solidarnosti EU dobila na raspolaganje 683 milijuna eura.

“Grad Zagreb je spreman. Zahvaljujem na besprijekornoj suradnji našeg Ureda za programe i projekte Europske unije i pročelnici Mirjani Zubak i resornom ministarstvu, koji su napravili jako velik posao. Grad Zagreb je odradio sve pripremne radnje kako bi spremni dočekali javne pozive, te kako bi se isti mogli objaviti”, poručio je gradonačelnik Bandić.

Riječ je o javnim pozivima koji se odnose na štete nastale za zgrade koje spadaju pod kulturnu baštinu – institucije, ustanove, sakralni objekti, zatim ustanove visokog obrazovanja, zdravstvene ustanove te u Gradu Zagrebu za cestovnu i vodoopskrbnu infrastrukturu, kao i obrazovne i zdravstvene institucije na gradskoj razini.