NOVE EPIZODE EMISIJE ”COOLTURIST” NA NOVOJ TV: Upoznajte nevjerojatne ljepote Aljaske, Kanade, Španjolske…

Foto: Nova TV

Omiljena putopisna emisija ‘Coolturist’ nakon kratke pauze vraća se na male ekrane ove subote, 18. veljače, a kroz šest novih i uzbudljivih epizoda urednica, voditeljica i svjetska putnica Riana Petanjek gledatelje vodi na Aljasku, u Kanadu, Španjolsku i Nizozemsku!

“Iznimno se veselim povratku ‘Coolturista’ na male ekrane s obzirom na to da sav materijal koji sam snimala na Aljasci i u Kanadi, usred predivne i bijele zime, još nije ugledao svjetlo dana, pa me baš raduje da ću sa svim ljubiteljima putovanja moći podijeliti zašto su me oduševile nevjerojatne ljepote tih lokacija”, poručuje Riana.

Foto: Nova TV

Među novim nastavcima prva na redu je daleka Aljaska koju je Riana posjetila u hladnim i bijelim zimskim mjesecima. Gledatelji će tako u prvoj epizodi imati prilike vidjeti sve čari ove zemlje koja je Rianu toliko oduševila da joj je postala omiljena destinacija koju je dosad posjetila.

Po čemu se Aljaska u potpunosti razlikuje od ostalih zemalja, kako njezini stanovnici žive u simbiozi sa surovom prirodom, kako izgledaju njezine prirodne ljepote ukrašene snježnim pokrivačem i brojne druge zanimljivosti gledatelji će doznati već ove subote.

Foto: Nova TV

“Aljaska je bez sumnje postala moja najdraža lokacija na svijetu ikad. Stalno razmišljam kako se vratiti natrag na Aljasku i što raditi tamo ne bi li je zvala domom, barem neko vrijeme. To je jednostavno zemlja potpuno drugačija od svih drugih. Ogromna prostranstva još potpuno netaknute i divlje prirode, jako malo ljudi i stanovnika koji svi žive u skladu s prirodom, divljinom i životinjama, a uz to je i zajedništvo među ljudima nekako veće i drugačije nego igdje što sam dosad doživjela. O prirodnim ljepotama da ni ne pričam jer je to bilo potpuno nevjerojatno… Koliko su me snijeg i led ondje hladili, toliko su me tople ljudske priče grijale i stvarno se veselim to sve prenijeti na male ekrane“, otkriva Riana.

Osim ogromnih prostranstva Aljaske i Kanade, u nadolazećim tjednima vidjet ćemo putopisne minute iz uvijek romantične i predivne Andaluzije, te Nizozemske, odnosno Amsterdama i njegove okolice, a urednica Riana najavljuje da će nove epizode sadržajno biti još ispunjenje i zanimljivije od dosadašnjih.

“Ima puno više intervjua sa zanimljivim stanovnicima koji žive na područjima koja sam snimala, ima više različitih lokacija i nekako još više detalja i priča o zemljama u kojima sam bila, a čak ima i nešto više mene na ekranu, ne samo iza kamere. Bit će tu naravno opet i gostiju i gastro minuta u kojima ćemo pripremati hranu tipičnu za zemlje o kojima su epizode”, dodaje Riana koja je svojom kamerom ovjekovječila najljepše trenutke kako bi gledatelji kroz male ekrane mogli osjetiti dašak energije i kulture kojom odiše svaka posjećena destinacija.