NORIJADA: Tramvaji neće voziti preko Trga, neke ulice zatvorene za sav promet

Norijada
Foto: Zagreb.hr

Grad Zagreb i ove godine organizira proslavu u povodu obilježavanja završetka nastave srednjoškolskog obrazovanja učenika završnih razreda zagrebačkih srednjih škola – Dan zagrebačkih maturanata 2018. – 22. svibnja 2018.

Program proslave počinje u 11,00 sati na Trgu bana Jelačića gdje je predviđeno okupljanje oko 5.000 maturanata te glazbeni program u izvedbi DJ Turka, Damira Ludviga, DJ Go Cut-a, Marka Petra Oreškovića, Miss Milea.

Svim okupljenima će se u 11,55 sati obratiti gradonačelnik Milan Bandić koji će točno u podne, već tradicionalno, povesti povorku s maturantima od Trga bana Josipa Jelačića prema jezeru Bundek.

Povorka se na Bundeku očekuje oko 13,30, gdje će se slavlju pridružiti još otprilike 3.000 maturanata. Voditelj programa na Bundeku, koji će trajati do 21,00 sat, bit će animator Marko Petar Orešković, a organiziran je i bogat glazbeni program u kojem će sudjelovati DJ Ace, Turk The DJ, DJ James Warren, Astralis team, DJ Kaane, Jakša Jordes, Surka-Beatbox te kao specijalno iznenađenje CONNECT live i zagrebački školski bendovi.

U parku Bundek, a u svrhu sigurnog i dostojanstvenog obilježavanja Dana zagrebačkih maturanata, cijelo vrijeme održavanja programa dežurat će zdravstvene službe, vatrogasci, spasioci, redarska i zaštitarska služba, a nakon završetka programa, radi lakšeg i bržeg povratka mladih svojim domovima, organizirane su pojačane linije javnog gradskog prijevoza.

Trasa dolaska na Bundek:
Praška – Trg N. Š. Zrinskog – Strossmayerov trg – Tomislavov trg – Mihanovićeva – Miramarska – Ulica grada Vukovara – Hrvatske bratske zajednice (most Slobode) – Damira Tomljanovića-Gavrana – Bundek. Povorku će pratiti zdravstvena ekipa, prometna policija i zaštitari, a u vrijeme prolaska kolone navedenim ulicama bit će obustavljen promet.

Javni gradski promet:
U tramvajskom i autobusnom prometu, ovisno o situaciji na terenu tijekom prolaska kolone, dolazit će do povremenih zaustavljanja i preusmjeravanja, objavljeno je iz ZET-a.
Preusmjeravanje tramvajskog prometa očekuje se oko 12 sati te će tramvaji linija 6, 11, 12, 13, 14 i 17, do prolaska kolone Praškom, zaobilaziti Trg bana Josipa Jelačića preko Glavnog kolodvora.
Petnaestak minuta kasnije, trebao bi uslijediti i kratkotrajni prekid prometa Mihanovićevom i Vodnikovom ulicom, sve dok kolona maturanata ne skrene na Miramarsku cestu.
Za vrijeme prolaska maturanata do Ulice Hrvatske bratske zajednice, oko 12.35 sati, tramvajski promet bit će obustavljen i u Ulici grada Vukovara, kod Miramarske ceste.
Autobusne linije s terminala Glavni kolodvor bit će nešto prije 13 sati preusmjerene Ulicom grada Vukovara, Držićevom avenijom i Avenijom Dubrovnik, na svoje uobičajene trase. Približavanjem kolone Mostu slobode, autobusi će voziti Slavonskom i Držićevom avenijom te Avenijom Dubrovnik.
Autobusna linija 234 (Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište) od 12.15 do 13.30 sati bit će privremeno obustavljena.
Stručne službe ZET-a pratit će situaciju na terenu kako bi prolazak kolone maturanata u najmanjoj mogućoj mjeri utjecao na redovitost tramvajskog i autobusnog prometa, napominje se u objavi ZET-a.