Ne propustite tradicionalnu Ribičku večer i najbolju feštu i klopu u Zagrebu

Foto: Green River Fest

Nakon izazovnog ljeta Green River Fest ulazi u novi mjesec jači, kreativniji i zabavniji nego ikad!

U utorak vas čeka glazbeno-književna večer uz djela Tomasa Tranströmera, švedskog pjesnika, psihologa i prevoditelja koji je bio nominiran za Nobelovu nagradu čak 18 puta, a konačno je dobio 2011. u 80. godini života.

Uvijek zanimljiva, elokventna i britka, novinarka Andrea Buča gošća je Babinjaka srijedom, a na svoj duhovit i zabavan način sigurno će vas inspirirati na mnoge pustolovine, kojima je i sama sklona.

U petak, 1. rujna, zabavite se uz live koncert grupe Klapanx, mnogima najomiljenijih ‘galebara’, grupe koja klapske pjesme obrađuje u punk verziji, a nakon njih zaplešite i zapjevajte uz reggae zvuk One dread, zagrebačkog benda koji svojim obradama reggae-roots-dancehall hitova uvijek napravi atmosferu za pamćenje.

Jedan od najiščekivanijih događaja Green River Festa sigurno je Ribička večer – uz najbolju feštu i klopu u gradu! Ove je godine memorijalna, u čast njezinog osnivača Antuna Rosandića. Ponovno će Slavonci iz ŠRD Štuka, već od 18 sati, na tradicionalan način pripremati šarana na rašljama i fiš, baš kako se pripremaju već desetljećima – na otvorenom plamenu.

Šaran na rašljama | Foto: Green River Fest

Uz ove gastro zalogaje savršeno ide i glazba grupe Gavrani – od milja zvane Black Swans. Ovaj obiteljski bend ima misiju širenja tradicionalne hrvatske glazbe i izvornih pjesama pa će na najljepši način zaokružiti domaćinski ugođaj ispod Hendrixovog mosta.

Svi ljubitelji ‘Prijatelja’ mogu iskušati svoje znanje o popularnoj seriji iz 90-tih i osvojiti vrijedne nagrade na nedjeljnom Pub kvizu u 20 sati, a poželite li u bilo kojem trenutku posjetiti najcool mjesto na Savi ovog ljeta možete chillati uz razne sportove na travi, ljenčariti na slami ili ležaljkama uz rijeku te isprobati svoje kreativne vještine uz razne radionice. Sve to nudi van najpopularnija savska plaža sve do 1. listopada!

Radno vrijeme Green River Festivala je od ponedjeljka do četvrtka od 17 sati do ponoći, petkom od 17 do 2, subotom od 10 do 2 i nedjeljom od 10 do ponoći. Ulaz na događanje je besplatan.