Najbolji svjetski barmeni dolaze u Split i Zagreb

Foto: Press

U Split i Zagreb dolaze najbolji „barovi“ na svijetu, točnije barmeni & vlasnici barova uvrštenih u „The World’s 50 Best“ najboljih barova na svijetu!

Lucy’s Flower Shop bar gostuje u utorak 16.5.2023. u odličnom splitskom baru Bar Sistema koji je zasigurno jedan od onih barova koje vrijedi posjetiti. Vjerujemo kako će se upravo ovaj bar, koji svojim inovativnim i kreativnim pristupom stvara i dovodi trendove na hrvatsku barsku scenu, uskoro naći na prestižnoj ljestvici The World’s 50 Best Bars. Svi splićani i ostali pozvani su na gostovanje Lucy’s Flower Shop barmena, a to su Oscar Buhre i Jakob Sandersjoo, a spomenuti bar 2021. godine bio je 35. najbolji na svijetu, a u 2022. godini 49. najbolji bar na svijetu po The World’s 50 Best.

Dolaskom u Split u prostoru Bar Sistema predstavit će portfolio svojih koktela, a sigurni smo da će svi prisutni biti oduševljeni, kako koktelima tako i osebujnim nastupom koji se očekuje u večernjim satima. Lucy’s Flower Shop iz Stockholma, bar skriven u podrumu zgrade u samom centru grada iz 20. stoljeća, tri godine nakon otvorenja postaje institucija na živahnoj koktel sceni glavnog grada Švedske. Prigušeni, baršunasti dekor u ljubičastoj i crvenoj boji, pažljivo orkestrirana upotreba svjetla i sjene, precizni pokreti barmena za dugim, drvenim šankom – to je kao nešto iz špijunskog romana iz 1960-ih. S koktelima koji se rijetko sastoje od više od četiri sastojka, delikatno izbalansiranih u nježnoj alkemiji kako bi uvijek ponudili više od očekivanog.

Dead End Paradise bar gostuje u srijedu 17.5.2023. u Landsky baru u Zagrebu. Trenutno 80. najbolji bar na svijetu po The World’s 50 Best i vlasnik Dead End Paradise Jad Ballout kao jedna od najutjecajnijih osoba u svijetu barova dolazi u Zagreb.

Reinkarnacija bejrutskog Dead End Paradise bara koji je prvi usvojio hedonističku ideologiju prepuštanja životnim užicima koji se pružaju upravo kroz druženje uz dobro piće, opuštanje, hranu i zabavu. Dead End Paradise Barcelona, na sličan način kao bar u Bejrutu, nazivom „slijepa ulica“ dvosmisleno definira beznađe, anarhiju kao odraz strašnih okolnosti u Libanonu – ali time ujedno žele poručiti da nikakve teškoće, nesreće i ostalo ne mogu srušiti dobru volju, a time i zabavu.

Dead End Paradise Barcelona – prepušta vas odličnoj atmosferi, malo disko sjaja 70-ih, dašak kulinarstva i fini zalogaji, odlični kokteli i sve to uz razne ulične umjetnike.
Zanimljiv logotip bara inspiriran tiki kulturom, sastoji od ptice s očima u obliku cvijeta tiki šalica s lubanjom, libanonska obalna palma, tropski kišobran – kao da nam poručuje “zaboravi sve – samo se zabavi”.

A odlična zabava vas zasigurno očekuje u srijedu 17.5. u Landsky baru u večernjim satima – od 19 sati, idealno za after work druženje – u baru koji je ukoliko niste znali, ime bara na Remizi odabrao upravo simbolikom, po zagrebačkom tramvaju i prvoj hrvatskoj kondukterki Pauli Landsky.!

Dolazak velikih svjetskih imena barske scene u Hrvatsku možemo zahvaliti tvrtki Alca Zagreb/Alca Beverages koja je sve snažnija u distribuciji i industriji jakih alkoholnih pića te koja je u suradnji s barom Bar Sistema u Splitu i brendovima Teeling Whiskey te Hine Cognac kao i suradnji s Landsky barom u Zagrebu i brendovima Tequila Arette i Teeling Whiskey organizirala njihov dolazak i mogućnost široj publici da uživa u ovoj mixology priči!