NAJAVLJEN FANTASTIC ZAGREB: Večeras kreće Warm-up vikend, zatim izložba u Tunelu Grič, pa…

Fahreinheit 451
Foto: Press

Večeras kreće Warm-up vikend 8. Fantastic Zagreb Film Festivala! Na konferenciji za novinare koja je održana tim povodom najavljena je i atraktivna izložba, dječji vikend, fantastični kultni klasici i najnoviji žanrovski filmovi.

Mia Pećina, direktorica festivala, zahvalila je svim partnerima i ponajviše gradu Zagrebu na dugogodišnjoj podršci te izjavila: “Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje. Nadamo se da će publika uživati zajedno s nama i da ćemo provesti 15 fantastičnih dana zajedno! Pored filmskog programa ove godine smo pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji u Tunelu Grič. Izložba se otvara 24. lipnja i traje do 12. srpnja.”

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, najavio je naslove Warm-up vikenda kao i dva remek-djela sedme umjetnosti koja ove godine otvaraju i zatvaraju 8. Fantastic Zagreb Film Festivala.

“U četvrtak 28. 06. na otvaranju prikazujemo Vrtoglavicu (Vertigo) slavnog Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim Kim Novak i Jamesom Stewartom, remek-djelo suspensa, drame i romanse koje obilježava svoju 60-godišnjicu dok će festival zatvoriti grandiozna 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey), kapitalno djelo sedme umjetnosti velikana Stanleya Kubricka koje ove godine slavi svoj 50. rođendan. Za oba filma osigurali smo digitalno restaurirane kopije što jamči spektakularne projekcije na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac u besprijekornoj 4K rezoluciji! I za Warm-up vikend 21-24. 06. pripremili smo vrhunske filmove. Gledat ćemo predivan japanski anime Mary i vještičin cvijet koji nastavlja tradiciju legendarnog Ghibli studija, napeti španjolski ghost-story Veronica koji se temelji na stvarnom jezovitom i neobjašnjivom policijskom slučaju te dva fantastična klasika koji slave svoje 50. godišnjice: spektakularni SF Planet majmuna (Planet Of The Apes) s legendarnim Charltonom Hestonom u naslovnoj ulozi te nezaboravni epski vestern Bilo jednom na Divljem zapadu (Once Upon A Time In The West) koji potpisuje veliki Sergio Leone”, rekao je Hundić.

Na kraju ono najvažnije: 8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 8. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici filmovi strave.. i dodatna iznenađenja očekuju filmofile na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dječji vikend održava se 30. lipnja i 1. srpnja u dvorani Müller u Kinu Europa, a projekcije su besplatne za sve naše male filmoljupce i njihove mame i tate, uz poneko iznenađenje naših partnera, japanske i danske ambasade.

Tijekom petnaest festivalskih dana prikazat će se niz premijernih filmova u različitim programskim sekcijama: Orient Express, Panorama, Ponoćno ludilo, Sretan rođendan! i Dječji vikend. 

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

Komentari