Na Bundeku svečano otvorena 49. međunarodna vrtna izložba – Floraart

Danas je na Bundeku svečano otvorena 49. međunarodna vrtna izložba – Floraart. Izložbu je u ime gradonačelnika Grada Zagreba otvorila njegova zamjenica i članica Organizacijskog odbora Vesna Kusin.

floraart-2014-1

Floraart je svojom, gotovo pola stoljeća dugom tradicijom, postao znak identiteta grada Zagreba – Zagreba koji voli cvijeće i kojeg mnogi s razlogom nazivaju Gradom cvijeća, rekla je zamjenica Kusin naglasivši da Floraart uspješno spaja i potiče turizam, proizvodnju i poduzetništvo: Zato već danas upućujem poziv da na sljedeći, jubilarni Floraart dođete u što većem broju.

Ovogodišnja vrtna izložba okupila je 137 hrvatskih izlagača, te 11 stranih izlagača iz Europe i SAD-a. Na više od 30 hektara otvorenog prostora i 3000 četvornih metara zatvorenog prostora posjetitelji će do 1. lipnja moći razgledati izložbe ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranjivanje i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike…

Posebna događanja na Floraart – u su: natjecanje Hrvatskog KUP-a Florista – 29. svibnja u 12 sati i Natjecanje srednjih poljoprivrednih škola – danas u 15 sati, a za najmlađe je organizirana dječja pozornica na kojoj će se prikazivati predstave.

Posjetioci će svaki dan od 9,00 do 21,00 sat moći besplatno uživati u cvijeću, ali i prisustvovati brojnim događanjima, poput radionica, predavanja, prezentacija i natjecanja, uz kulturno- zabavni program.

floraart-2014-2