Muzej čokolade otvara svoja vrata, idući tjedan obiteljske ulaznice po promotivnoj cijeni

Muzej čokolade otvara svoja vrata, idući tjedan obiteljske ulaznice po promotivnoj cijeni
Ilustracija | Foto: Unsplash

Nakon puna dva mjeseca, u petak 22. svibnja, Muzej čokolade Zagreb ponovno otvara svoja vrata.

“Zbog odgovornosti prema našim posjetiteljima i pridržavanja svih preporučenih mjera privremeno radno vrijeme Muzeja kroz tjedan je od 13:30 do 21:00 sat, a vikendom od 10:00 do 21:00. Zadnji ulaz u prostor Muzeja bit će moguć do 20:00 sati”, priopćeno je iz Muzeja čokolade.

Temeljna ideja koja stoji iza otvaranja Muzeja čokolade želja je za boljim poznavanje čokolade kao omiljene poslastice koju možete upoznati kroz 200 izložaka vezanih uz proizvodnju i konzumaciju čokolade. Oni prate njezinu povijest od Asteka i Maya, preko raskošnog porculana iz europskih zemalja, do suvremenih ambalaža iz cijeloga svijeta. 

Svaki predmet je pomno odabran kako bi ispričao posebno zanimljivu etapu iz duge povijesti te slastice.  

Pri ulasku u stalni postav svaki posjetitelj uz kupljenu ulaznicu dobiva degustacijsku kutiju. U njoj se kriju različite vrste čokolada koje kronološki prate razvoj čokolade.

“Posjetitelji tako imaju priliku kušati fermentirana i osušena zrna kakaovca te sve poznate vrste čokolade; tamnu, mliječnu, bijelu i rubi. Tako je priča o čokoladi potpuna jer posjetitelji mogu uključiti i osjetilo okusa koje je u ovoj priči ipak nezaobilazno”, ističe vlasnica muzeja Ružica Božić Cerovac uz napomenu kako će se prostor redovito provjetravati i dezinficirati te kako će posjetitelji na ulazu moći dezinficirati ruke.

Muzej čokolade Zagreb kroz interdisciplinarni postav, edukaciju i degustaciju zanimljiv je svim generacijama i kao takav postao je novo sretno mjesto u našoj metropoli koje vraća osmjeh na lica ispod maskica. 

KORISNE INFORMACIJE:
• Cijena ulaznice za odrasle je 60,00 kn, a za djecu 40,00 kn. Djeca do četiri godine imaju slobodan ulaz.
• Obiteljska karta inače košta 180,00 kn i uključuje dvoje odraslih i do troje djece. U tjednu od ponedjeljka, 25. 5. do petka, 29. 5. nudi se posebna pogodnost za obiteljske posjete pa će obiteljska ulaznica stajati 150 kuna.