Mladić i djevojka krali sve što im je došlo pod ruku – od odjeće i nakita do automobila

Ilustracija | Foto: PU zagrebačka

Zagrebačka policija dovršila je kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjakom i 23-godišnjakinjom zbog sumnje da su zajedno počinili 13 krađa.

“Sumnja se da su od sredine rujna do 22. studenoga 2022. godine, zajedno i u dogovoru s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, došli do 11 trgovina od kojih su tri trgovine na području Peščenice, a osam trgovina na području Dubrave, a gdje su iskoristili zauzetost zaposlenika te s polica otuđili u devet navrata više parfema i u dva navrata odjevne predmete koje su potom iznijeli iz trgovina, a bez da su ih platili. Također sumnja se kako su osumnjičeni početkom listopada 2022. godine na području Centra, u trgovini nakitom otuđili i zlatnu ogrlicu”, objavila je PU zagrebačka.

Tu nije bio kraj njihovog, kako stoji u objavi, protupravnog ponašanja. Sumnja se da su na području Peščenice, Kolarovoj ulici, krajem listopada 2022. godine otuđili i osobni automobil marke VW Golf, vlasništvo 49-godišnjaka.

Ukupna materijalna šteta pričinjena ovim djelima iznosi oko 111.600 kuna.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijeli su kaznena prijavu nadležnim državnim odvjetništvima.