Ministarstvo obrazovanja: Ne nasjedajte na lažni mail, neće biti obveznog testiranja na koronu

Foto: Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je upozorenje zbog širenja fotografije lažnog e-maila u kojem se navodi kako je uvedeno obavezno testiranje na koronavirus za sve zaposlene u obrazovnom sustavu.

“Upozoravamo javnost na širenje fotografije u vidu maila lažnog sadržaja s ciljem zbunjivanja javnosti i širenja neistinitih informacija. Ministarstvo će poduzeti sve potrebne aktivnosti uključujući podnošenje prijave protiv nepoznatog počinitelja zbog širenja lažnih vijesti i stvaranja panike. Molimo javnost da ne nasjeda na lažne i zlonamjerne informacije. Ministarstvo će sve službene informacije objavljivati na internet stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja”, stoji u objavi Ministarstva znanosti i obrazovanja.

U lažnom mailu stoji da se uvodi obavezno testiranje na COVID-19.

“Poštovani, vezano za trenutnu istuaciju oko korona virusa (COVID-19), obavještavamo Vas da se uvodi obvezno testiranje na isti. Testirat će se sve osobe koje su zaposlene u obrazovnom sistemu (škole, vrtići…), a posebna pozornost obratit će se na one osobe koje su preboljele korona virus. Takve osobe će morati raditi s djecom po posebnom režimu, odnosno, bez pristupa djeci neko vrijeme. Molimo da što prije obavijestite Vaše zaposlenike te ih pošaljete na testiranje čim prije. Srdačan pozdrav Zdenka Čukelj, načelnica sektora za rani, predškolski i osnovnoškolski odgoj i obrazovanje pri Ministarstvu obrazovanja RH, Ministarstvo obrazovanja RH”, stoji u lažnom mailu.

Komentari