Mila Horvat: Gradu ću na račun uplatiti trošak za službeni automobil

HTV-ova voditeljica Mila Horvat, kojoj je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić osigurao prijevoz do Beča na operaciju, izjavila je kako kako će vratiti sav novac ako je istina da je riječ o gradskim sredstvima.

mila_horvat

“S obzirom da se, kako doznajem, prema posljednjim navodima spominje službeno vozilo ja sam spremna sporan iznos uplatiti promptno na račun Grada Zagreba. Danas kada mi je zdravstveno stanje trenutno pod kontrolom i kad sam radno sposobna mogu to učiniti i još jednom zahvaliti se svim ljudima koji su mi na bilo koji način bili podrška i pomoć u najgorem životnom periodu”, izjavila je voditeljica za Večernji list.

Prema USKOK-u, Milan Bandić je od siječnja 2013. do siječnja 2014. od Mira Lace zatražio da Mili Horvat na raspolaganje stavi službeni automobil i vozača, u situacijama kada je voditeljica koja se u to vrijeme borila s teškom bolešću trebala prijevoz do Beča, gdje se liječila. Voditeljicu je tako u tri navrata službeni vozač grada Zagreba u službenom vozilu grada Zagreba odvezao i vratio iz Beča, a pri tome je, smatra USKOK, grad Zagreb na ime isplaćenih dnevnica vozaču, cestarine i benzina, oštećen za oko 7500 kuna.

Horvat je kazala kako gradonačelnika poznaje iz medijskog i javnog života, te kako joj je u najtežim trenucima iskazao podršku i ponudio pomoć.

“Ponudio mi je mogućnost prijevoza do bolnice u inozemstvu u kojoj sam bila operirana. Kako nisam bila upućena u detalje organizacije, niti sam bila u stanju tada i razmišljati, bilo mi je jedino važno da se što prije podvrgnem zahvatu i prihvatila sam za mene tu velikodušnu pomoć. Nisam bila upućena je li riječ o službenom vozilu ili privatnom. Tada je svaka podrška, ponuđena pomoć za mene bila blagoslov. Spasili su me liječnici, gradonačelnik, kolege, svi dragi ljudi koji su tad bili uz mene i nastojali mi olakšati moju situaciju”, rekla je Mila Horvat.