Maslenica: Kod starog mosta otkriven spomen-križ za hrvatske branitelje

U povodu 21. obljetnice oslobodilačke operacije Maslenica danas je na sjevernoj strani staroga Masleničkog mosta otkriven kameni spomen-križ za poginule hrvatske branitelje. Kameni križ, visok četiri metra i težak devet tona, izradio je kamenoklesar Marinko Katuša.

maslenica-kriz
Ispred križa vijence je položilo i svijeće zapalilo 20-ak izaslanstava i udruga iz Domovinskog rata iz cijele Hrvatske, a spomen-obilježje poginulim hrvatskim braniteljima simbolično je otkrio general Ante Gotovina u društvu generala i ratnog zapovjednika 4. gardijske brigade Damira Krstičevića.

“Podignuti križ simbol je života naše braće koja su dala svoje živote za našu slobodu, mir i budućnost naših naraštaja. Maslenica je bila prva velika oslobodilačka operacija Hrvatske vojske, nakon što smo se prije nje samo branili. Tada smo krenuli naprijed i mi smo napali njih, koji su ugrozili nas, i koji su izvršili agresiju i okupirali naš teritorij. To im je bio početak kraja i početak oslobađanja našeg teritorija. Upravo iz te akcije izvukli smo pouke i pripremali se za Oluju”, rekao je general Gotovina.

maselnica-gotovina