Marinela Grljušić je prva pobjednica izbora Miss Beauty Hrvatske 2021.

Marinela Grljušić je prva pobjednica izbora Miss Beauty Hrvatske 2021.

Piše: Sandra Brambilla

Prvom pobjednicom novoga izbora Miss Beauty Hrvatske 2021. proglašena je Marinela Grljušić, prvom pratiljom Patricia Markač, drugom pratiljom Sara Perišić, a za Miss Beauty fotogeničnosti izabrana je Patricija Dimitrovski.

Predvorje Velike dvorane Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski u Zagrebu bilo je prostor okupljanja mnoštva ljepotica Lijepe Naše, a za organiziranje novoga projekta koji slavi i okuplja najljepše žene Hrvatske „Miss Beauty Hrvatske 2021. i Timeless Beauty 2021.“ zaslužne su organizatorice, vlasnice izbora i direkcije, modne agentice koje uspješno poslovno surađuju više od 2 desetljeća Sanja Bjedov i Tamara Roglić.

Marinela Grljušić je prva pobjednica izbora Miss Beauty Hrvatske 2021.

Nakon mnoštva odrađenih projekata i raznih organizacija odlučile su krenuti još jače, sigurnije i kreativnije te su pokrenule autorski izbor koji je vrhunac njhove karijere i uspješne zajedničke suradnje i djelovanja.

Voditelji ovoga projekta Vjekoslava Bach i Davor Garić, na duhovit i zanimljiv ali profesionalan način odradili su svoj moderatorski posao.

Naime, riječ je o tri segmenta tj. tri svečana trenutka samoga događanja; izboru za prvu Miss Beauty Hrvatske 2021. na kojemu se natjecalo 11 djevojaka od kojih je većina, putem regionalnih izbora osvojila pravo nastupa, prisjetili smo se nekih ljepotica koje su već odnijele kući svoju krunu i titulu najljepše u kategoriji Top Beauty, te su se po prvi put dodijelile posebne nagrade za dame koje su ostavile veliki trag svojom unutarnjom i vanjskom ljepotom tzv. bezvremenskom ljepotom Timeless Beauty 2021. Nagradu u obliku skulpture žene s krunom osmislio je i izradio akademski kipar i profesor Petar Popijač.

Marinela Grljušić je prva pobjednica izbora Miss Beauty Hrvatske 2021.

Prvo su se predstavile počasne gošće i poznate ljepotice u kategoriji Top Beauty – Miss Hrvatske 2013. Lana Gržetić, Miss turizma Hrvatske 2014. Jelena Katarina Kappa, Miss Supranational Hrvatske 2019. Helena Krnetić, Miss Hrvatske 2019. Katarina Mamić, Miss dijaspore Hrvatske i prva pratilja Miss Hrvatske 2012. Tea Bošković, Miss sporta Hrvatske 2019. Anja Ožanić i aktualna Miss sporta Hrvatske Borna Mohač.
Za modni odabir i odjevne kombinacije naših poduzetnih i vrsnih organizatorica Sanje i Tamare, kao i dama i djevojaka večerašnjeg događanja, zaslužna je dizajnerica Mirsada Jureša, vlasnica modnog brenda „Mistic Exclusive“, a da djevojke zablistaju pobrinuli su se kozmetička kompanija „Dis Prom“ tehničke direktorice Dunje Stocca ujedno i vlasnice frizerskoga salona „Frizeraj k Dunji“, Lea Juren, za make up zaslužna je make up artistica mlada i nadarena Vivian Vučić, zatim „Elixir Beauty“ te „Z House of beauty“. Za izgled pozornice pobrinula se tvrtka „Balon Art“ vlasnice Ines Kokorić s 4000 balona. Djevojke su nosile unikatni modni nakit brenda „MaYa“ darovite i talentirane Marijane Petrović, koji uskoro slavi 8. rođendan. Autorica je i unikatne službene krune izbora.

Video snimkom nazočnima se obratio i čuveni fotograf Jadran Lazić koji je za pobjednicu prvog izbora Miss Beauty 2021. pripremio poklon – luksuzno izdanje svoje monografije.

Djevojke koje su se natjecale u kategoriji Miss Beauty Hrvatske 2021. prošetale su u malim crnim haljinama, unikatnim večernjim haljinama, torbicama kožne galanterije „Galko“, sunčanim naočalama brendova „LIU•JO“ i „Porsche Design“ distributera i zastupnika zagrebačke „Prooptike“, ispred stručnoga žirija u sastavu od 20 članova, a čiji je predsjednik bio odvjetnik Silvije Hraste.

U glazbenom dijelu programa nastupili su nadarena obitelj Jusić, Paula i Ema uz glasovirsku pratnju maestra Đele mlađega, operna diva koja je svojim predivnim glasom očarala prisutne Antonella Malis i legendarna „žena za sva vremena“ Zdenka Kovačiček koja je otpjevala svoju pjesmu koja veliča bezvremensku ljepotu. Umjetnice su nagrađene slikom akademske slikarice Blaženke Zvonković.

Uslijedila je dodjela nagrade „Timeless Beauty 2021.“ za žene koje su svojom ljepotom i karizmom obilježile desetljeća, ostavile trajan trag te su bile i još uvijek jesu uzor mladim generacijama. Laureatkinje su bile legendarna manekenka i nekadašnja „Pipi djevojka“ Ana Sasso s kojom je sve počelo, koja je i popularizirala izbor za miss, zatim čelična lady HTV-a Ksenija Urličić, velika glazbena umjetnica Zdenka Kovačiček, iznimna magistra glume Mia Begović koja ove godine slavi 35 godina svojega djelovanja te influencerica i studentica novinarstva Ivana Mišković koja ima veliki broj pratitelja na društvenim mrežama.

Kako su istaknule naše organizatorice Sanja i Tamara, svjesne su da ih čeka težak posao jer u Hrvatskoj ima puno lijepih žena koje zaslužuju nagradu, a tek su krenule i ovo im je prva godina. Godinama organiziraju izbore ljepote, zajedno surađuju 21 godinu, i ovo im je prva godina da su osmislile ovakav koncept u kojemu su htjele objediniti sve ljepotice na jednom mjestu te je tako i nastala kategorija „Top Beauty“. Nagradu „Timeless Beauty“ dodjeljuju ženama koje su karizmatične, lijepe, poslovne i uspješne u području kojim se bave, izjavile su ove uspješne poslovne žene i modne agentice.

Komentari