Malim kućnim čarolijama do velikog beauty učinka, i to za samo 10 minuta

Malim kućnim čarolijama do velikog beauty učinka, i to za samo 10 minuta
Foto: Press

Jeste li znali da je dovoljno već dvadeset minuta kućne njege dnevno izdvojiti kako bi svom licu sačuvali njegovu vitalnost, zdravlje, ljepotu i prije svega usporili znakove starenja, utjecaja klime, zagađenja ili pak sve većeg stresa?

U ovom ludom žrvnju poslovnih i svakodnevnih obaveza najčešće zaboravljamo na sebe – kako žene tako i muškarci, a stradava naša ljepota, vitalnost naše kože lica, tonus, a ubrzani znaci starenja uzimaju maha.

Nemamo vremena često posegnuti za uslugama profesionalca, no profesionalac možemo postati i sami, kroz male kućne čarolije do velikog beauty učinka.

Dovoljno je izdvojiti već desetak minuta pred ogledalom svakog dana da bi kroz kvalitetnu kućnu njegu lica, ali i beauty trikova zablistali, uz samo malo truda i kvalitetne pripreme.

“Ne trebate nas da vam kažemo kako pravilno čišćenje lica čini veliku razliku kad je u pitanju stanje vaše kože. U ovom kućnom triku za kvalitetnu njegu jako je važno odabrati dobro sredstvo za čišćenje lica, koji biste upotrebljavali kod kuće. Važno je da to ne bi trebao biti samo još jedan posao koji odrađujete rutinski, nego jedan šarmantan užitak koji će donijeti 5 minuta za opuštanje i relaksacije”, opisuje prvi korak kućne njege Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta iz Zagreba.

Ona naglašava da joj je želja da i žene i muškarci dobiju najbolje moguće rezultate koristeći kreme u sklopu vlastite kućne njege, te da uz što više znanja o tipovima kože i stanja kože, u praksi znaju odabrati pravi proizvod za njegu lica.

Jer kako ističe, teško je samostalno odabrati odgovarajuće proizvode za kućnu njegu ukoliko kožu nije  profesionalno analizirao kozmetičar, što je prvi korak za samostalno preuzimanje “odgovornosti” ispred ogledala.

“Kombinacija zdrave prehrane je ključ zdravog izgleda uključujući dodatke koji su posebno usmjereni jačanju zdravlja kože. Zdrave i prirodne namirnice hrane našu kožu hranjivim tvarima, vitaminima i mineralima te su neophodne se za optimalno zdravlje kože. Masaža stimulira protok krvi koji donosi svježe hranjive tvari u stanice kože, potiče limfni sustav i time detoksicira, tonira i opušta mišiće. Također oslobađa endorfine i pomaže beauty proizvodima da penetriraju duboko u kožu. Jeste li znali da svakodnevno odbacujemo između 30 000 i 40 000 stanica kože svaki sat? U dobi od 25 godina proces mitoze stanica znatno se usporava. Mrtve stanice kože ostaju na površini dulje od normalnog, što dovodi do suhog, beživotnog izgleda. Osigurate svojoj koži barem jedanput tjedno kvalitetan piling kako bi ona izgledala sjajno i zdravo”, samo su neki od malih trikova koje naglašava beauty stručnjakinja Sanja Buinjac.

A kako bi naučila ili podsjetila sve zainteresirane na koju način, kojim aktivnostima, uz pomoć kojih trikova osigurati kvalitetnu kućnu njegu lica, beauty stručnjakinja Sanja Buinjac, vlasnica Ageness Beauty Instituta iz Zagreba poziva sve zainteresirane na posebno kreiranu radionicu “Osnovna kućna njega lica” koja će se održati 05. studenoga u Ageness Beauty Institutu, Ulica Republike Austrije 21, Zagreb od 18 sati uz obilje beauty sadržaja, praktične primjene i prije svega edukativnih informacija.

Odazivom na radionicu ujedno se ostvaruje i pravo na 20 posto popusta na kozmetičke proizvode Elemis kao i kupone na usluge Ageness Beauty Instituta, dok će jedna od najsretnijih polaznica ostvojiti i make over by Sanja Buinjac.