LMF FESTIVAL I PETROVA 3: Akcija dobrovoljnog darivanja krvi prvi dan privukla mnoštvo mladih

Foto: Ivan Marković

LMF Festival i Hrvatski zavod za transfuzijsku medicinu udružili su snage kako bi organizirali akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Ova hvalevrijedna inicijativa privukla je pažnju stotine mladih koji su je odlučili podržati, čineći dobro djelo i istovremeno osiguravajući si besplatan ulaz na LMF Festival.

Darivanje krvi održano je u prostorijama Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu na adresi Petrova 3. Prvi dan akcije, poznati glazbenih i producent Tomo in der Mühlen, influencerice Lara Vukušić i Katarina Smolčić i organizatori LMF Festivala, pridružili su se mnogobrojnim mladima koji su odlučili darovati svoju krv. Atmosfera je bila iznimno pozitivna, a prvi dan je prošao uspješno.

Akcija je privukla posebnu pažnju u razdoblju produženog vikenda, kada često dolazi do manjka darivatelja. Ova inicijativa pružila je priliku za poboljšanje stanja zaliha krvi i spasiti će mnoge živote. Darivanje krvi je izuzetno važno jer je krv nezamjenjiv resurs u medicini, a potrebe za transfuzijom često premašuju dostupne zalihe.

Jedna od posebnih prednosti ove akcije je što su svi darivatelji krvi dobili besplatan ulaz na LMF Festival. Svaki darivatelj krvi imao je priliku odabrati jedan dan festivala za koji želi besplatan ulaz, prilikom same donacije krvi. Ovo je prva godina takve inicijative LMF Festivala u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuziju krvi, a planira se nastavak ovakvih akcija i sljedećih godina. Spajanje ljubavi prema glazbi s humanitarnim ciljevima pruža jedinstvenu priliku da se čini dobro djelo i istovremeno uživa u jednom od najpopularnijih festivala.

LMF Festival već godinama ističe se kao vrhunski glazbeni događaj koji okuplja renomirane izvođače iz svijeta elektroničke glazbe. Ovogodišnje izdanje donosi nezaboravne nastupe, vrhunsku produkciju i uzbudljivu atmosferu. Posjetitelji imaju priliku uživati u nastupima međunarodnih i domaćih zvijezda te istražiti razne atrakcije koje se ove godine po prvi put nalaze u zoni festivala.

Darivanje krvi u suradnji s LMF Festivalom pružilo je jedinstvenu priliku da se spoji ljubav prema glazbi s humanitarnim ciljevima. Svaki darivatelj krvi koji se odazvao ovoj akciji neće samo uživati u glazbi i zabavi sljedećeg vikenda, već je i dao svoj doprinos spašavanju života i pomogao poboljšanju stanja zaliha krvi u Hrvatskoj.